Анонс на 22-ри кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

  Анонс на 22-ри кръг на Серия А - срещите в събота

Емполи - Специя

Емполи претърпя поражение на гости на Рома в миналия кръг, но нека не забравяме, че преди това тосканци имаха серия от шест мача без загуба, с три победи в този период, като едната на гости на Интер. Така хората на Паоло Занети събраха 26 точки и са 12-ти в таблицата за класиране, на 10 пункта от опасната зона.

Специя води битка за своето оцеляване. Лигурци имаха добър период от ноември до средата на януари (включващ паузата заради Световното), в който записаха пет срещи без загуба, с две победи, но хората на Лука Готи влизат в днешния двубой след три поражения. "Смекчаващо" обстоятелство е това, че два от двубоите бяха срещу Рома и Наполи, а третата среща на гости на Болоня.

Този двубой ще е тест за Специя, който трябва да докаже, че се намира в добра форма и последните неблагополучия са в резултат на по-силните съперници. Логиката сочи победа на домакините, но съветът ни е да се потърси изненадата.

Прогноза: Емполи - Специя 1:1

 

Лече - Рома

Лече поднови кампанията с изненадваща победа над Лацио, но след това "вълците" записаха четири срещи без успех, с две поражения, като сензационното е домакинското срещу Салернитана. Тревогата в сърцата на апулийци изчезна в миналия кръг, когато хората на Марко Барони победиха Кремонезе като гости. Сега Лече има 23 точки и се намира на 9 пункта от опасната зона, което е причина "вълците" да остават напрегнати.

Рома очаквано загуби от Наполи преди два кръга, но като цяло хората на Жозе Моуриньо се справят добре, записвайки 4 победи и равенство на гости на Милан след подновяване на първенството. В момента столичани имат 40 точки и са 4-ти в таблицата за класиране.

Очакванията са за победа на Рома. Съветът ни е за под 2.5 гола в двубоя, а защо не и точен резултат 0:1.

Прогноза: Лече - Рома 0:1

 

Лацио - Аталанта

С мач между отбори, които са разделени само от точка ще бъде закрита съботната програма на кръга. Столичани се сгромолясаха след успеха си над Милан в края на януари. След онова 4:0 над "росонерите" хората на Маурицио Сари не успяха да победят Фиорентина и Верона, и загубиха от Ювентус. Въпреки това Лацио остава в борбата за място в топ 4, защото е на точка от четвъртия Рома и на две от третия Милан.

Аталанта също е в битка за място в зоната на Шампионска лига. Както казахме, бергамци се намират на точка от днешния  си съперник. Хората на Джанпиеро Гасперини записаха три победи и две равенства след подновяването на сезона, но в миналия кръг претърпяха изненадваща загуба на гости на Сасуоло.

Очакванията са за равностоен двубой и с чиста съвест бихме заложили на равенство, но нека припомним, че Лацио спечели есенната среща, а сега ще играе у дома.

Прогноза: Лацио - Аталанта 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
376