Милан ще спре пропадането


Н. Гавазов

Милан ще спре пропадането

Милан - Торино

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 10.02.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Джовани Айролди

Милан и Торино ще открият програмата на 22-я кръг на Серия А.

В неделя "росонерите" отчаяно се опитаха да избегнат загубата в Дерби дела Мадонина, но само седмици след 0:3 в Суперкупата на Италия, те бяха принудени да преглътнат още един горчив хап. Това бе четвърта поредна загуба за хората на Стефан Пиоли и общо седми мач без победа. В този период миланци бяха изхвърлени и от Купата на Италия от утрешния си съперник, а не по-малко неприятно е, че Милан допусна 15 гола в последните си 5 срещи, като дори новакът Лече успя да вкара два пъти. Тези лоши резултати отдалечиха "росонерите" на 18 точки от първото място, но главоболията на Милан сега не са свързани толкова със защита на титлата, колкото с борба за място в топ 4, защото колективът на Пиоли се смъкна на шеста позиция в таблицата за класиране, макар и на точка от четвъртия Лацио.

Торино изненадващо загуби от Специя у дома след успеха над Милан в Купата, но след това "биковете" постигнаха две победи и равенство в три мача. Трябва да отбележим, че единият успех е на терена на Фиорентина, а другият срещу Удинезе у дома. Тези добри резултати помогнаха на хората на Иван Юрич да се изкачат на седма позиция в таблицата за класиране, на 8 пункта от утрешния си съперник.

Домакините са без контузените Майнян, Флоренци, Томори, Бенасер и Дест. Златан Ибрахимович се завърна след осеммесечно отсъствие, но в най-добрия случай ще започне от пейката. Гостите не могат да разчитат на Пелегри, Зима, Лазаро, Джиджи, Радожич и Ричи, които са в лазарета. Вероятно Роналдо Виейра ще заеме мястото на Ричи в халфовата линия, а Антонио Санабрия ще води атаката.

Милан е в много лоша форма, докато Торино е в подем и е голямо изкушението да дадем доверие на "биковете". Но точно такива "начертани" мачове често се обръщат с краката нагоре. Домакините на книга разполагат с по-добър състав, освен това трибуните няма да се откажат да подкрепят своите футболисти. Какво тогава пречи да пренебрегнем логиката и да потърсим успех за "росонерите"?

Прогноза: Милан - Торино 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Торино (Иван Юрич)
 
Милинкович-Савич
   
Шуурс
Бонжорно
Родригес
Синго
Линети
Виейра
Войвода
Карамох
Миранчук
Санабрия
Жиру
Леао
Диас
Хернандес
Крунич
Тонали
Калабрия
Тиав
Калулу
Кяер
   
Татарушану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Торино 1:0

  Сподели
351