Интер ще спечели дербито


Н. Гавазов

Интер ще спечели дербито

Интер - Милан

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 05.02.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Давиде Маса

Интер и Милан ще затворят неделната програма на кръга в Серия А и няма никакво съмнение, че този мач ще бъде достоен завършек на италианския уикенд.

Само преди две седмици двата тима се срещнаха в двубой за Суперкупата на Италия и "нерадзурите" постигнаха класически успех над градския си съперник. Ще повторят ли хората на Симоне Индзаги този резултат или поне ще грабнат трите точки, или "росонерите" ще вземат реванш? А може би двата тима ще се "самоубият" със зрелищно равенство? Отговор на всички тези въпроси ще получим утре вечер, когато бъде даден стартът на поредното Дерби де ла Мадонина.  

Интер нямаше много време за радост от спечелването на Суперкупата, защото домакинството на аутсайдера Емполи се превърна във фиаско. Миланци останаха с човек по-малко в края на полувремето, а след гола на съперника не успяха да реагират адекватно и претърпяха сензационна загуба с 1:0, която помрачи доброто настроение. Не започна добре и гостуването на Кремонезе, но двата гола на Лаутаро Мартинес все пак осигуриха трите точки за "нерадзурите". В средата на седмицата пък бе минимално победен регионалният съперник Аталанта, което изпрати Интер в полуфиналите на Купата на Италия. В момента миланци са втори в таблицата за класиране, на 13 точки от лидера Наполи и с все по-малки надежди да бъде спечелена титлата.

Милан преживява трудни времена, което се отрази на класирането на отбора в Серия А. Добрият старт на годината бе помрачен от отпадане от Купата на Италия след домакинска загуба от Торино, а след това и равенство на гости на Лече. Последва загуба във финала за Суперкупата на Италия, а катастрофалното представяне продължи със загуба с 4:0 от Лацио и домакинско фиаско с 5:2 от Сасуоло. Като цяло Милан допусна 18 гола през януари, а това е повече, отколкото тимът някога е получавал за един месец в цялата си история. Освен това изоставането от Наполи е 15 точки и на практика "росонерте" се борят за място в топ 4, отколкото в защита на титлата.

Брозович и Ханданович няма да играят за Интер. Добрата новина е завръщането на Де Врий и Барела от наказание. Милан е без Майнян, Ибрахимович, Флоренци, Томори и Бенасер.

Интер спечели осем от последните си десет срещи, а също така спечели девет от последните си десет изяви у дома. Милан е в серия от три поредни загуби и е без победа в последните си шест сблъсъка. Ако моментната форма е критерий да определим победителя, то отговорът е еднозначен - Итер.

Прогноза: Интер - Милан 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарушану
   
Калабриа
Кяер
Калулу
Хернандес
Побега
Тонали
Крунич
Саелемаекерс
Жиру
Леао
Мартинес
Лукаку
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Шкриняр
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Милан 2:1

  Сподели
433