Анонс на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на Серия А - срещите в събота

Кремонезе - Лече

Кремонезе и Лече ще открият програмата на 21-я кръг на Серия А. И двата тима спечелиха промоция за италианския елит, но съдбата на новаците се развива по различен начин.

"Гриджоросите" нямат победа в турнира и заемат последното място в таблицата за класиране, на 10 точки от спасителния бряг. "Вълците" от своя страна записаха 4 успеха и 8 равенства, което им помогна да съберат 20 пункта, със седем повече от опасната зона.

Надеждата с представянето на Кремонезе е свързана с новия наставник Давиде Балардини, който пристигна след домакинската загуба от Монца. Под негово ръководство отборът отстрани Наполи и Рома в Купата, направи равен на гости на Болоня и опъна нервите на Интер, въпреки загубата.

След като взе само две точки от четири срещи, Лече загуби и последните си два мача, включително и домакинството на Салернитана. Това е много изненадващо, защото тимът от Апулия играе силно у дома.

Интересен двубой се очертава на "Джовано Зини". През есента двата тима си поделиха точки и не е изключено и сега да се стигне до подобен резултат. Кремонезе обаче се нуждае от победа, за да се спаси от изпадане след 26-годишно отсъствие от елита. С оглед на това, че хората на Марко Барони са силни уязвими навън, ние сме по-склонни да дадем победата за домакините, отколкото на техния опонент.

Прогноза: Кремонезе - Лече 1:0

 

Рома - Емполи

Рома и Емполи се срещат на "Олимпико" в един не по-малко интригуващ сблъсък.

Хората на Жозе Моуриньо започнаха силно годината, записвайки 4 победи и равенство на гости на Милан, но на това бе сложен край с поражението в Неапол през миналия уикенд, а в средата на седмицата "вълците" изненадващо отстъпиха у дома на Кремонезе в Купата на Италия. Това вероятно е шок за всички, но трябва да кажем, че столичани излязоха с експериментален състав, което е една от причината за поражението. Въпреки това Рома, която е шеста, остава на точка от третата позиция в таблицата за класиране.

Емполи изигра пет мача от началото на годината и записа две победи и три равенства, а като вземем предвид и миналата година, колективът на Паоло Санети е в серия от шест двубоя без загуба, с три успеха в този период. Само ще допълним, че тосканци победиха Интер като гости и направиха равен с Лацио в Рим. В крайна сметка Емполи събра 26 точки и заема десета позиция в таблицата за класираме.

Домакините са фаворити в мача, но гостите ще дадат битка и хората на Моуриньо трябва да положат максимални усилия, за да пречупят съперника си. Равнеството не бива да се изключва като опция!

Прогноза: Рома - Емполи 1:0

 

Сасуоло - Аталанта

Сасуоло и Аталанта ще затворят съботната програма на кръга в Серия А и това е поредният мач, който е истинско предизвикателство за почитателите на залозите.

"Неровердите" се намираха в ужасяваща серия от осем мача без победа, която започна на 29 октомври. В този период хората на Алесио Диониси претърпяха шест поражения и единствено по-слабите резултати на последните три тима в таблицата не позволиха на Сасуоло да попадне в опасната зона. Изненадващо, краят на тази лоша серия бе сложен през миналата седмица в Милано, където "неровердите" разбиха действащия шампион с 5:2. Това помогна на Сасуоло да събере 20 точни и да се отдалечи от зоната на изпадащите със седем точки.

Аталанта имаше ужасяващ период до паузата, свързана със Световното първенство, но след подновяването на кампанията бергамци записаха 3 победи и две равенства в пет мача. При това хората на Джанпиеро Гасперини вкараха 17 гола в тези пет срещи. Добрата серия прати Аталанта на четвърто място в таблицата за класиране, на две точки от втория Интер.

Очакванията са за равностоен сблъсък, в който е възможно да видим няколко гола заради отворения футбол на съперниците.

Прогноза: Сасуоло - Аталанта 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
500