Юве с малко очаквана загуба срещу Монца


FUTBOL-TV

Юве с малко очаквана загуба срещу Монца

Ювентус инкасира поражение с 0:2, при това като домакин на Монца в 20-ия кръг на италианската Серия А. Българският защитник Валентин Антов остана на пейката и не влезе в игра за Монца.

Монца изигра силно първо полувреме, в което надигра именития си съперник. Отборът на Силвио Берлускони пресираше в половината на Юве и успя да вкара три гола, един от които не бе признат след намесата на ВАР заради засада.

Капрари прати топката в мрежата на Шчесни в 10-а минута, но радостта на играчите в червено бе кратка, след като се оказа, че има засада при попадението и то бе отменено.

Нищо не спаси "Старата госпожа" в 18-а минута, когато Патрик Чурия бе изведен от Хосе Мачин и хладнокръвно преодоля Шчесни и отбеляза за 1:0.

Шокът за Юве бе пълен, когато Дани Мота отбеляза втори гол в 39-а минута.

През втората част играчите на Юве опитаха обрат, но срещнаха добре подредената защита на гостите. В 65-а минута в игра се завърна Душан Влахович, но дори и първите минути на сърбина за тима от октомври не дадоха импулс в представянето на Юве.

С победата Монца изпревари Ювентус в класирането: Монца е 11-и с 25 точки, две повече от 13-ия Юве, от чийто актив бяха отнети 15 точки заради финансови нередности.

  Сподели
312