Интер няма да се препъне срещу Кремонезе


Н. Гавазов

Интер няма да се препъне срещу Кремонезе

Кремонезе - Интер

Стадион: "Джовани Зини", Кремона

Дата: 28.01.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Маурицио Мариани

Кремонезе ще посрещне Интер в мач от 20-я кръг на Серия А с надеждата да запише първа победа в първенството през този сезон. "Нерадзурите" от своя страна са длъжници на феновете си след загубата от Емполи през уикенда, така че най-вероятно хората на Симоне Индзаги ще хвърлят всичко, за да се реваншират. Чии намерения ще се осъществят, ще станем ли свидетели на рутинна победа на гостите или домакините ще надскочат себе си и ще сътворят подвиг? Това ще разберем в ранната съботна вечер.

Кремонезе е единственият отбор в елита, който няма победа до момента и с 8 точки от 19 мача заема последното място в таблицата за класиране, на 9 пункта от спасителния бряг. Мнозина вече отписват "тигрите" и в това има голям резон с оглед на играта на тима. В същото време трябва да кажем, че ръководството на клуба уволни Масимилиано Алвини след домакинската загуба от Монца на 14 януари и назначи за нов наставник на отбора опитния Давиде Балардини. Под ръководството на 59-я специалист Кремонезе изхвърли Наполи от Купата на Италия, като срещата се игра в Неапол, а гостите дори останаха с човек по-малко в 100-та минута. През уикенда "тигрите" направиха пък 1:1 на гости на Болоня. И именно тези два резултата дават искрица надежда за феновете, а и малко повече увереност на самите футболисти.

Надеждите на Интер за титлата претърпяха огромен удар в понеделник вечерта, когато хората на Симоне Индзаги шокиращо загубиха домакинския мач срещу Емполи с 1:0. Играта на миланци тръгна зле след изгонването на централния защитник Милан Шкриняр в 40-та минута, а нещата съвсем излязоха извън контрол, когато младата звезда на гостите Томазо Балданзи вкара в 65-та минута. Интер се оказа неспособен да върне попадението и така "нерадзурите" загубиха шестия си мач от началото на кампанията, повтаряйки резултата от турбулентния сезон 2016/17. И в момента няма никакво значение победата над Наполи на 14 януари, както и спечелването на Суперкупата, защото дистанцията от първото място е 13 точки.

Домакините са без Акела и Десерс, които лекуват травми, както и без наказания Пикел. Брозович и Ханданович са в лазарета на гостите, а Шкриняр и Барела са дисквалифицирани.

- Интер има 6 победи и 1 равенство в седемте си мача с Кремонезе.

Интер е фаворит и едва ли гостите ще се препънат втори път, но нека припомним, че Кремонезе вкара три гола в последните си два мача и тимът изглежда различен в тях. И все пак логиката сочи да заложим на "нерадзурите", които имат повече класа, а и играчи, които могат да направят разликата.

Прогноза: Кремонезе - Интер 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Аслани
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Джеко
Мартинес
Окереке
Чиофани
Валери
Бенаси
Кастанети
Мейте
Серникола
Чиричес
Бианкети
Васкес
   
Карнесеки
 
Кремонезе (Давиде Балардини)

Обоснована прогноза: Кремонезе - Интер 1:3

  Сподели
482