Интер ще пречупи Емполи


Н. Гавазов

 Интер ще пречупи Емполи

Интер - Емполи

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 23.01.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Антонио Рапуано

Интер посреща Емполи в мач от 19-я кръг на Серия А.

"Нерадзурите" по отличен начин започнаха отрязъка след паузата, свързана с Мондиал 2022. Миланци победиха с 1:0 Наполи, показвайки отлична игра във всички линии и надигравайки лидера в класирането. Равенството 2:2 на гости на Монца не бива да заблуждава - хората на Симоне Индзаги бяха по-добри от съперниците си, но някои спорни съдийски решения ги лишиха от победата. По-нататък Интер се справи с Парма в Купата на Италия, с Верона в Серия А, а черешката на тортата бе победата с 3:0 над градския съперник Милан във финала за Суперкупата на Италия. В момента Интер има 37 точки, с 13 по-малко от лидера Наполи и е трети в таблицата за класиране.

Емполи заема 12-та позиция и има в актива си 22 точки. Първата част на сезона не бе добра за тосканци, те дори бяха близо до зоната на изпадащите, а слабата игра накара някои специалисти да прогнозират и замесване в борбата за оцеляване. Хората на Паоло Санети обаче показват съвсем различен футбол и съответно резултати след подновяването на сезона. Емполи направи два равни мача като гост на Удинезе и Лацио, като дори успя да вкара два гола на римляните, а в предишния кръг тосканци надделяха у дома над Сампдория.

Брозович и Ханданович са контузени от домакините. Гостите са без Тонели, Дестро, Граси и Исмаили, които са в лазарета. Марин е наказан.

- Интер допусна само 4 гола тук през тази кампания.

- Емполи има само две победи като гост от декември 2021 г.

- Интер спечели 16 от последните си 17 мача с Емполи.

Фаворит в мача е Интер. Очевидна е по-голямата класа на домакините, въпреки прогресът в играта на гостите. Да, вероятно Емполи ще се опита да затвори срещата и да руши играта, но майсторството на "нерадзурите" е такова, че би трябвало да донесе успеха.

Прогноза: Интер - Емполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Емполи (Паоло Санети)
 
Викарио
   
Ебуехи
Винтер
Луперто
Париси
Акпро
Хендерсон
Бандинели
Балданзи
Капуто
Сатриано
Мартинес
Джеко
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Аслани
Дармиан
Бастони
Ачерби
Шкриняр
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Емполи

  Сподели
325