Ювентус- Аталанта: Традицията ще бъде спазена


Н. Гавазов

Ювентус-  Аталанта: Традицията ще бъде спазена

Ювентус - Аталанта

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 22.01.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Ливио Маринели

Ювентус ще посрещне Аталанта в мач от 19-я кръг на Серия А и на фона на катаклизма, който се стовари върху "бианконерите".

Торинци влизат в мача след срамна загуба с 5:1 на гости на Наполи. Хората на Макс Алегри дадоха битка на съперника си през първото полувреме, но се разпаднаха след почивката и най-учудващото е, че най-добрата защита в Серия А допусна три гола за 20 минути и общо 5 в една среща. Това тежко поражение на практика изхвърли Ювентус от битката за титлата, защото разликата от лидера нарасна на 13 точки. Неволите на торинци не свършиха до тук. В петък вечер съдът постанови отнемане на 15 точки от актива на "бианконерите" заради финансови измами на ръководството на клуба, а това изпрати отбора на десета позиция и на 12 точки от зоната на Шампионска лига. Според Алегри, нещо специално трябва да се случи, за да могат хората му да попаднат в главния европейски клубен турнир.

Аталанта отбеляза цели 13 гола в предишните две победи във всички турнири. Те унищожиха Салернитана с 8:2 в лигата от последния уикенд и Специя с 5-2 в сблъсъка за Купата на Италия в средата на седмицата. Адемола Лукман беше един от главните катализатори за тези победи с двойка във всяка от тях и той без съмнение ще бъде основната цел за отбора на Джанпиеро Гасперини в последната третина в неделя. Аталанта също има две последователни победи в лигата, което помогна на тима да се изкачи на пета позиция, отстъпвайки на четвъртия Лацио по допълнителни показатели.

Бонучи и Хорхе са контузени от домакините. Добрата новина е завръщането на Шчесни, Бремер и Локатели в стартовия състав. Аталанта е не само без Дуван Сапата поради проблем със слабините, но и без полузащитника Теун Купмайнерс, който може да бъде заменен от Марио Пашалич.

Юве спечели 20, завърши наравно 6 и загуби 1 от последните 27 сблъсъка с Аталанта тук.

Домакините са наранени от загубата в Неапол, но видяхме, че тимът добре игра срещу Монца в средата на седмицата. Въпросът е как проблемите извън терена се отразяват на състоянието на играчите. Нашата прогноза е, че Макс Алегри е провел нужните действия за мобилизация на хората си, които ще излязат амбицирани от предизвикателството да заличат пасива от 12 точки до зоната на Шампионска лига, което при сегашните обстоятелства ще бъде равносилно на спечелване на Скудетото.

Прогноза: Ювентус - Аталанта 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джампиеро Гасперини)
 
Мусо
   
Толой
Паломино
Скалвини
Дзапакоста
Руун
Едерсон
Руджери
Лукман
Хьолунд
Бога
Милик
Ди Мария
Костич
Рабио
Локатели
Фагиуло
Маккийн
Сандро
Бремер
Данило
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Аталанта 2:1

  Сподели
529