Интер спечели Суперкупата на Италия


FUTBOL-TV

Интер спечели Суперкупата на Италия

Интер спечели Суперкупата на Италия след победа над градския съперник Милан с 3:0. 

"Нерадзурите" доминираха в двубоя, който се игра в Рияд, Саудитска Арабия и убедително стигнаха до успеха.

Тимът на Симоне Индзаги, който участва в мача като носител на Купата на страната, напълно заслужи своя успех, а той дойде по възможно най-сладкия начин - с класика над шампиона и градски съперник от Милан.

С това Интер спечели своята втора поредна и общо седма Суперкупа на Италия, колкото имат и "росонерите". Двата гранда са и с по 4 загубени финала, а най-много трофеи притежава Ювентус – 9, плюс 8 поражения.

"Нерадзурите" до голяма степен изкована изковаха успеха с перфектната първа част. Още след първите 21 минути "нерадзурите" водеха с 2:0, а прекрасната им игра остави отбраната на Милан без отговор. Първо Николо Барела асистира към Федерико Димарко, който с прекрасен удар откри резултата, а десет минути по-късно Един Джеко показа класата си и вкара за 2:0.

Това до голяма степен реши мача, а макар през втората част Милан да опита да се върне в него, то Интер отлично бранеше аванса си, който бе увеличен в 77-ата минута. Тогава Лаутаро Мартинес с чудесен гол вкара за 3:0 и донесе трофея на Интер, който демонстрира отлична форма през новата година и след като сломи Наполи, сега спечели и първа купа.

Кошмарното начало на 2023 г. за Милан продължава с пълна сила, след като отборът отпадна за Купата на Италия от Торино с човек повече на терена, а в калчото има 1 победа и 2 равенства. 

  Сподели
337