Лече - Милан: Тежък мач за гостите


Н. Гавазов

  Лече - Милан: Тежък мач за гостите

Лече - Милан

Стадион: "Виа дел Маре", Лече

Дата: 14.01.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Даниеле Орсато

Лече посреща Милан в мач от 18-я кръг на Серия А. Това ще е поредният празник за местните фенове след завръщането на любимците им в елита, но едва ли гостите споделят страстите на привържениците на "вълците". Въпросът е дали шампионът ще вземе това, за което идва или ще се препъне, намалявайки шансовете си за титлата.

Лече се намира в страхотен период. Тимът допусна три загуби и две равенства в пет мача през октомври, но се преобрази през ноември, а след подновяването на първенството "вълците" продължават в същия дух. През този период те изиграха пет срещи, в които постигнаха три победи и две равенства. Трябва да кажем, че във въпросния сегмент бяха взети скалповете на Аталанта, Лацио и Сампдория (като гост), а тези резултати помогнаха на колектива на Марко Барони да събере 19 точки и да се установи на 11-та позиция, на 10 пункта от опасната зона.

Милан е втори, на 10 точки от лидера Наполи, който не възнамерява да дава назад, доказвайки това с гръмката победа над Ювентус снощи. Основната причина да се стигне до тази ситуация е колебливата игра на "росонерите" в някои срещи, в които съперниците задължително трябваше да бъдат победени, както и домакинската загуба от Наполи през септември. Що се отнася до формата на миланци, тя не е лоша - три победи и две равенства в последните пет двубоя, но тук ще подчертаем, че едното равенство е срещу аутсайдера Кремонезе, а другото при домакинството срещу Рома - срещи, в които хората на СтефаноПиоли загубиха 4 точки.

Дермаку, Понгарич и Кесай са аут за домакините. Гостите са с повече кадрови проблеми - аут са Майнян, Ибрахимович, Флоренци, Крунич, Бало-Туре и Ребич - всички те са в лазарета. Тонали пък изтърпява наказание и също отпада.

- Тук Лече загуби 12, завърши наравно 10 и спечели само 2 от последните 24 мача срещу Милан.

   -  Изминаха три години, откакто тези два тима играха за последен път един срещу друг и тогава Милан празнува победа с 4:1 на "Виа дел Маре".

Мнозина букмейкъри дават категорична победа за гостите, но няма как да се съгласим с подобно нещо, защото формата на домакините е чудесна, а тимът изглежда все по-уверен в себе си. Подкрепата на темпераментната публика е допълнителен плюс за "вълците". Ако трябва да избираме само един знак, по-разумно е той да бъде "Х". По-възможност в комбинация с "2".

Прогноза: Лече - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарушану
   
Калабриа
Калулу
Томори
Хернандес
Бенасер
Побега
Саелемаекерс
Диас
Леао
Жиру
Франческо
Коломбо
Стрефеза
Гонзалес
Хюлман
Блин
Гало
Умтити
Баширото
Гендрей
   
Фалконе
 
Лече (Марки Барони)

Обоснована прогноза: Лече - Милан 1:2

  Сподели
298