Наполи - Ювентус: Без победител


Н. Гавазов

 Наполи - Ювентус: Без победител

Наполи - Ювентус

Стадион: "Диего Марадона", Неапол

Дата: 13.01.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниеле Довери

Наполи посреща Ювентус в мач от 18-я кръг на Серия А. Двата отбора заемат първите две места в таблицата за класиране, така че е напълно излишно да предполагаме с каква нагласа и цели ще влязат в  двубоя. Едно е сигурно - битка ще има!

Наполи, който остава начело в класирането, се върна към победите, като се наложи комфортно Сампдория миналия уикенд. Лидерът имаше нужда от този успех след слабото представяне на "Сан Сиро" срещу Интер Милано в първия им мач след паузата на Световното първенство. Загубата върна интригата за титлата, но през последния италиански уикенд се случиха много благоприятни резултати в двубоите на Милан, Интер и Лацио, които допуснаха изравняване в добавеното време, а това позволи на Наполи да увеличи преднината си на върха до седем точки.

Този отбор на Наполи е идеалното въплъщение на модерната Серия А, тъй като е може би най-разкрепостеният отбор в петте най-добри европейски лиги.

Никой в дивизията няма толкова много голове, колкото тяхното опасно дуо Виктор Освенхен (12) и Хвича Кварацкхелия (11).

Техният рекорд от отбелязани 59 гола в 23 мача този сезон илюстрира защо са лидери на върха и защо преминаха през групата на Шампионска лига без много шум.

Разликата от седем точки изглежда добра, но "партенопеите" са изправени пред срещи с Юве и Рома, които ще дадат яснота в по-нататъшната борба за титла.

Юве започна трагично кампанията си и дори се заговори за евентуално освобождаване на Макс Алегри. "Бианконерите" обаче възкръснаха, а абележителната серия от осем поредни победи без нито един допуснат гол ги накара да излязат нагоре в класирането.

Това е първият път, когато те печелят осем поредни двубоя от 2018 г., когато Масимилиано Алегри за последно бе начело.

Торинци имаха огромни проблеми с Удинезе, но късен гол на Данило донесе победата с 1:0. Впрочем, този успех не е единственият, който идва дълбоко в мача. Срещата с Кремонезе протече подобно, а едва прекият свободен удар от Аркадиуш Милик в добавеното време донесе трите точки.

Само Каляри през 1966-67 г. е запазил повече сухи мрежи на този етап от всеки в Серия А, отколкото Ювентус през тази кампания -  отборът на Алегри е запазил 12 сухи мрежи след само 17 мача.

През последните 15 сезона в Серия А само в един случай отборът с най-добър дефанзивен рекорд не е спечелил Скудетото, а Ювентус е допуснал само седем гола през целия сезон, шест по-малко от следващия най-добър, лидер в лигата и предстоящ опонент Наполи.

Истината е, че "Стара дама" играе грозно, но пък печели, което е най-важното за феновете на тима.

Домакините нямат кадрови проблеми. Бонучи, Хорхе, Погба, Влахович и Куадрадо са аут от гостите.

Седем от последните осем мача между тези тимове завършиха с домакински победи. Наполи изглежда наистина много силен, но отвореният стил на игра на неаполитанци може да бъде задушен от системата на игра на Юве. Трудно е да преценим как може да завърши дербито, възможен е всякакъв резултат, но равенството изглежда най-реално.

Прогноза: Наполи - Ювентус 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
477