Фиорентина и Рома се класираха на 1/4-финалите за Купата на Италия


FUTBOL-TV

Фиорентина и Рома се класираха на 1/4-финалите за Купата на Италия

Фиорентина победи Сампдория с 1:0 като домакин на осминафиналите в турнира за Купата на Италия по футбол. На четвъртфиналите Фиорентина ще се изправи срещу тима на Торино.

Единственото попадение в двубоя бе дело на Антонин Барак в 25-ата минута.

Гостите първи стигнаха до обещаваща възможност за гол в 21-ата минута, когато Томас Ринкон излезе в добра позиция и стреля, но над вратата на Фиорентина.

28-годишният Барак обаче не сгреши четири минути по-късно и реализира за 1:0 в полза на домакините. Нападателят на Фиорентина Лука Йович вкара топката във вратата на Сампдория в 37-ата минута, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж – ВАР, попадението не бе зачетено заради засада. Пак Йович застраши вратата на гостите в добавеното време на първата част, но бе неточен.

През второто полувреме опитите на футболистите на Сампдория да стигнат до изравнително попадение не сполучиха, а във втората минута на добавеното време на мача колумбийският защитник на гостите Жейсон Мурийо получи втори жълт и съответно червен картон.

В другия мач Рома също успя да се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия, след като победи с минималното 1:0 втородивизионния Дженоа. Гола отбеляза появилият се от пейката Пауло Дибала в 64-ата минута. "Вълците" отправиха цели 25 удара, но до последно трябваше да треперят. В следващия кръг отборът на Жозе Моуриньо ще се изправи срещу спечелилия от двойката Наполи - Кремонезе.

  Сподели
304