Лацио изпусна победата срещу Емполи


FUTBOL-TV

Лацио изпусна победата срещу Емполи

Лацио и Емполи завършиха 2:2, а Специя и Лече не си вкараха голове и под проливния дъжд в среща от17-ия кръг на Серия А.

Равенството в Рим остави Лацио на 5-о място в класирането с 31 точки и трети мач без победа. С 3 точки пред тях е Интер (Милано), а на върха е Наполи с 41. Емполи продължи серията си от добри резултати, като тимът има една загуба в последните си четири мача и с 19 точки заема 13-о място.

Румънският защитник Разван Марин донесе точката на Емполи при визитата на Лацио, фиксирайки крайното 2:2 в 4-ата минута на добавеното време. Гостите от Емполи изоставаха с 0:2 7 минути преди края и всичко изглеждаше приключило за тях. Фелипе Андерсон откри резултата за Лацио още във 2-ата минута, засичайки центриране от статично положение.

Матия Дзакани удвои преднината на своя тим в 54-ата минута, след като се оказа непокрит при удар на Андерсон и насочи добавката за втори път във вратата на Викарио. 7 минути преди края на срещата обаче при една контраатака Франческо Капуто беше намерен напълно сам от Николо Камбиаги и по диагонала прониза вратаря Иван Проведел. Накрая пък Марин с удар извън наказателното поле за втори път вкара зад Проведел, след като Емполи изпълни корнер, разигра и създаде напрежение в наказателното поле.

Българският централен защитник Петко Христов остана на пейката за Специя, която приключи 0:0 с Лече. Проливният дъжд затрудни максимално двата отбора, като Специя с 15 точки е първи над чертата на изпадащите.

  Сподели
261