Милан ще прекърши Рома


Н. Гавазов

Милан ще прекърши Рома

Милан - Рома

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 08.01.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

Милан и Рома ще затворят неделната програма на Серия, когато се изправят един срещу друг на емблематичния "Сан Сиро".

Възползвайки се отново от блясъка на голмайстора Рафаел Леао, пътуването на Милан до Солерно в първия мач след голямата пауза завърши с успех с 2:1 в Салерно, като Сандро Тонали вкара втория гол за гостите. 11-ата победа на Милан, който защитава титлата си, стана още по-значима няколко часа по-късно, тъй като лидерът в лигата Наполи се препъна при гостуването си на Интер и това помогна на "росонерите" да намалят дистанцията от "партенопеите" на 5 точки.

През това време отборът на Стефано Пиоли спечели 10 от своите 11 мача у дома, така че Милан може да се чувства уверен, когато се завърне на родната арена този уикенд.

Преди да се справят с Рома, в мач, който ще бъде последван от друг домакински мач срещу опонентите от Купата на Италия Торино, Милан спечели всяка от последните си три срещи в лигата със съперниците си от столицата - и сега тимът има възможност да постигне четири поредни успеха за първи път от 1990г.

Рома от своя страна поднови кампанията си с победа с 1:0 в сряда, след като капитанът Лоренцо Пелегрини вкара решителния гол срещу Болоня.

"Джалоросите" спечелиха само две точки от последните си три мача преди паузата за Световното първенство, но успехът срещу "рособлу" ги изравни по точки с градския съперник Лацио, а победа тази вечер ще ги доближи на три пункта от Милан. Следователно място в Шампионска лига все още е реалистична цел за миналогодишните победители в Лига на Конференциите, въпреки че Ювентус и Интер правят тази задача много трудна.  

Преди да отпътуват на север този уикенд, хората на Моуриньо запазиха суха мрежа само веднъж в последните си седем мача като гост в Серия А, но пет победи навън през този сезон е отличен показател за дивизията, а това означава, че Милан не бива да се надява на лесен мач.

Домакините са без контузените Манян, Ибрахимович, Флоренци, Месиас, Ориги, Крунич, Бало - Туре, Ребич и Кяер. Гостите пристигат без Дарбое и Вайналдум, които лекуват травми.

Образно казано, Милан усети кръвта след подхлъзването на Наполи, така че "росонерите" ще излязат крайно мотивирани, за да спечелят трите точки и и най-малкото да изпреварят Ювентус. Рома от своя страна е известна с това, че се проваля срещу тимовете от топ 6. За това съветът ни е да се доверим на домакините и да заложим на минимална тяхна победа.

Прогноза: Милан - Рома 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рома (Жозе Моуриньо)
 
Патрисио
   
Манчини
Смолинг
Ибанес
Челик
Кристанте
Пелегрини
Залевски
Дибала
Дзаниоло
Ейбрахам
Жиру
Леао
Диас
Саелемаекерс
Тонали
Бенасер
Хернандес
Томори
Калулу
Калабриа
   
Татарушану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Рома 2:1

  Сподели
508