Анонс на 17-ти кръг на Серия А - срещите през уикенда


Н. Гавазов

Анонс на 17-ти кръг на Серия А - срещите през уикенда

Фиорентина - Сасуоло

Фиорентина играе силно и смело у  дома. Домакините не се страхуват да показват собствен футбол срещу всеки противник, друг е въпросът, че не винаги се получава добре. Тогава защитата ще ви подведе и ще допуснете четири гола, както в мачовете с Интер и Лацио. Тосканци записаха три победи преди паузата, но отново започват да буксуват - рестартът е със загуба от Милан и равенство с Монца.

Сасуоло не е в добра форма. "Неровердите" са в серия от пет мача без победа, с 4 поражения в този период. В миналия кръг Сасуоло претърпя домакинска загуба с 2:1 от Сампдория, която е в зоната на изпадащите, а това е много тревожно. В момента "зелено-черните" са на 7 точки над чертата, но напълно е възможно ситуацията да се влоши още повече.

Прогноза: Фиорентина - Сасуоло 2:0

 

Салернитана - Торино

Салернитана се надява да прекрати серия от четири мача без победа в Серия А, докато Торино е без загуба три поредни пъти. Домакините са на 14-то място със 17 точки в 16 мача. В миналия кръг южняците претърпяха загуба от Милан с 2:1.

Торино направи равен на терена на Рома преди международната пауза, но разочарова при възобновяването на кампанията - домакинско равенство 1:1 с абсолютния аутсайдер Верона. "Биковете" са 9-ти, с 22 точки, на 3 пункта от осмия Удинезе.

Прогноза: Салернитана - Торино 1:1

 

Лацио - Емполи

Лацио спечели римското дерби, въпреки че не игра по-добре от съперника си, а след това победи упорития тим на Монца. "Орлите" обаче претърпяха тежка загуба от Ювентус преди международната пауза, но все пак това бе прието за нормално. Как обаче да си обясним поражението от Лече в средата на седмицата? Сега столичани са 5-ти, на 3 точки от четвъртия Интер.

Емполи е типичен средняк, който играе на приливи и отливи. Тосканци влизат в двубоя с победа над Кремонезе и равенство на терена на Удинезе. Впрочем, това е четвърти равен мач от седем гостувания на Емполи през сезона, което показва, че тимът наказва опонентите си когато бива подценен.

Прогноза: Лацио - Емполи 2:1

 

Специя - Лече

Специя изненадва - лигурци са с две равенства и победа в последните си три мача, а това им помогна да се отдалечат на 5 точки от опасната зона. Тимът направи 2:2 с Аталанта в средата на седмицата, а това дава надежда, че все пак ще се запази мястото в елита, както се случи през миналия сезон.

Лече изненадва с представянето си и вероятно ще оцелее, след като спечели промоция за Серия А. "Вълците" са в отлична форма, записвайки равенство и три победи в последните си 4 срещи. Така южняците се изкачиха на 12-та позиция, на 9 точки от опасната зона.

Прогноза: Специя - Лече 1:1

 

Сампдория - Наполи

Сампдория поднови кампанията си с грумка победа 2:1 на терена на Сасуоло. "Моряците" обаче имат 4 загуби преди това, а то тежи - Самп е в зоната на изпадащите, на 5 пункта от спасителния бряг.

Наполи получи удар по носа в средата на седмицата, губейки с 1:0 като гост на Интер. Неаполитанци запазиха лидерската си позиция, но само с 5 точки пред втория Милан.

Прогноза: Сампдория - Наполи 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
573