Интер ще спре полета на Монца


Н. Гавазов

Интер ще спре полета на Монца

Монца - Интер

Стадион: "Стадио Бриантео", Монца

Дата: 07.01.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Джанлука Сачи

Интер ще пропътува 15 км до Монца за мача с едноименния отбор от 17-я кръг на Серия А. И двата отбора зарадваха феновете си в средата на седмицата - "нерадзурите" нанесоха първа загуба на лидера Наполи, а новакът измъкна точка при гостуването си на Фиорентина. Това дава надежда на почитателите на двата тима за позитивно представяне и в местното ломбардско дерби. Един отбор обаче ще си тръгне огорчен от "Стадио Бриантео". И след по-малко от 24 часа ще разберем кой е той.

Ударът с глава на Един Джеко от близка дистанция след центриране на Федерико Димарко помогна на Интер да спечели срещу Наполи, който бе на 11 точки пред "нерадзурите" преди този мач. Попадението на босненския нападател в 56-ата минута бе "черешката" от впечатляващо представяне от страна на колектива на Симоне Индзаги, а това подхрани надеждата за спечелване на Скудетото.  Сега миланци заемат четвърто място в таблицата - само на две точки зад втория Милан. Въпреки лошия старт на сезона, Интер не само си осигури място в 1/8-финалите на Шампионска лига, но и се изкачи нагоре в таблицата на Серия А: никой отбор не е спечелил повече точки в Серия А ( 21, наравно с Наполи и Ювентус) или вкара повече голове (също 21) през последните осем мача. Въпреки това, "нерадзурите"  допуснаха поне веднъж във всеки от последните си 12 мача като гост - това е най-лошата серия на тима от края на 80-те години на миналия век - и именно недостатъците в защитата при гостуванията бяха в основата на есенните им проблеми. Интер допусна четири загуби и 18 гола преди почивката заради Световното първенство, което е много за този клуб.

Монца ще отбележи още една забележителна дата в календара си, приемайки именития си съперник в събота, което се случва за първи път в историята на клуба. "Бианкоросите" стартираха лошо дебютната си кампания в елита, но формата се подобри, след като  собствениците Адриано Галиани и Силвио Берлускони решиха да сменят треньора Джовани Стропа с непознатия Рафаеле Паладино. Новият наставник обаче измъкна Монца от зоната на изпадащите преди Катар 2022, а освен това хората му спечелиха точка срещу Фиорентина в средата на седмицата, за да заемат 15-о място след 16 мача и на 8 точки над "чертата", което едва ли са очаквали и най-големите фенове на тима. Две домакински победи на "бианкоросите" от последните им три мача преди паузата - 2:0 срещу Верона и 3:0 срещу Салернитана - означава, че те могат последователно да спечелят три домакински мача за първи път в Серия А. Да, на пътя на Монца стои огромно препятствие, но новаците победиха Ювентус на собствена земя в първия мач на Паладино, така че този подвиг може отново да бъде повторен този уикенд.

Сенси, Ровела и Донати са в лазарета на домакините. Пабло Мари се завърна на пейката в мача с Фиорентина, така че попадна в заявката за утре. Гостите са без Марсело Брозович.

Монца подобри представянето си под ръководството на Паладино и няма съмнение, че този тим ще оцелее в дебютния си сезон в елита, но Интер е прекалено голям залък за "бианкоросите". Ако сме имали някакви съмнения в "нерадзурите" относно това дерби, те отпаднаха след играта на миланци срещу Наполи.

Прогноза: Монца - Интер 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Шкриняр
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Лукаку
Джеко
Мота
Колпани
Капрари
Аугусто
Ранокия
Песина
Чеура
Ицо
Мари
Сантос
   
Грегорио
 
Монца (Рафаеле Паладино)

Обоснована прогноза: Монца - Интер 0:2

  Сподели
381