Интер сложи край на победната серия на Наполи (видео)


FUTBOL-TV

Интер сложи край на победната серия на Наполи (видео)

Лидерът в Серия А - Наполи инкасира първата си загуба за сезона. Това се случи в дербито от 16 кръг срещу Интер Милано, а неаполитанци отстъпиха с 0:1 като гости. Така "нерадзурите“ направиха голяма услуга на градския си съперник Милан, който преследва лидерите в класирането. 

Единственото попадение в мача падна в 56-ата минута, когато Един Джеко стреля с глава след прехвърлящ пас на Федерико Дзимарко и с лекота преодоля вратаря Алекс Мерет. Интересното е, че това беше единственият точен удар на Интер към вратата на Наполи. От своя страна гостите имаха два добре пласирани изстрела към рамката, пазена от Андре Онана, който обаче успя да ги отрази.

Победата на Интер спря серията на Наполи от 10 поредни победи в Серия А и "нерадзурите“ се утвърдиха на четвъртото място в класирането с 33 точки. Тимът на Лучано Спалети остава лидер в 41 пункта. Милан е втори с 36, две точки повече от третия Ювентус.

Удинезе се добра до домакинско 1:1 с Емполи, след като Роберто Перейра вкара изравнителното попадение за "зебрите“ в 70-ата минута. Томазо Балданци беше дал аванс на гостите още в третата минута. Тимът от Удине е осми в класирането с 25 точки, докато Емполи е 13-и с 18.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
423