Юве с минимална победа, Фиорентина стартира 2023-та с реми (видео)


FUTBOL-TV

Юве с минимална победа, Фиорентина стартира 2023-та с реми (видео)

Ювентус се измъкна в края и победи предпоследния в класирането Кремонезе като гост с 1:0. Единственото попадение вкара Аркадиуш Милик от пряк свободен удар в добавеното време на мача.

"Старата госпожа" имаше късмет в началото, защото попадение с глава на Емануеле Валери бе отменено след намеса на системата за видео асистенция на съдиите (ВАР) заради засада при изграждането на атаката.

В средата на първата част пропуск за "бианконерите" направи аржентинецът Матиас Суле. След почивката в игра за Ювентус се появи Федерико Киеза след лечение на тежка контузия. Именно пред него се откри чудесна възможност, но от удобна позиция той стреля покрай левия стълб. До края пропуск за отбора от Торино направи и Адриен Рабио. С трите точки Ювентус затвърди третото си място в класирането, а Кремонезе остана на дъното.

В другия късен мач Фиорентина и Монца направиха 1:1 в оспорван мач. Артур Кабрал изведе тима от Флоренция напред в 19-ата минута с точен удар в десния ъгъл на вратата. Монца изравни след час игра, като Карлос Аугусто прати много силен и точен удар до левия стълб. Гостите дори бяха по-близо до пълния обрат, като Андреа Петаня направи голям пропуск и при добавка не уцели очертанията на вратата.

За Монца неизползвана резерва остана българският национал Валентин Антов.

Фирентина остана на десето място в класирането, а Монца се изкачи до 14-а позиция. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
327