Анонс на 16-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Серия А

Сасуоло - Сампдория

Отбори, които се бореха за евротурнирите преди няколко години, сега се опитват да запазят местата си в елитната дивизия. Сасуоло има много по-голям шанс за успех, защото вече има добро предимство - девет точки над опасната зона те карат да се чувстваш уверен. Въпреки това "черно-зелените" не могат да спечелят от средата на октомври, а това е тревожно. Основната слабост на Сасуоло е лошата реализация - тимът вкара само 15 гола, което е шестият най-лош показател в шампионата.

Сампдория е още по-зле - тимът от Генуа вкара четири попадения по-малко и допусна пет повече. Сега подопечните на Деян Станкович са в толкова трудна ситуация, че няма как да губят точки оттук нататък. За отбелязване е, че Моряците се оттеглиха на почивката с поредица от четири поражения и в тези срещи също не успяха да отбележат нито един гол.

По всичко изглежда, че не е нужно да чакаме много голове в тази среща. Първият точен удар може да бъде решаващ и единствен.

Прогноза: Сасуоло - Сампдория 1:0

 

Специя - Аталанта

Преди почивката тимът записа победа и равенство. Специя победи Верона с 2:1 и направи равен с Удинезе (1:1). Тези резултати бяха предшествани от серия от три поражения. В таблицата на Серия А Специя е близо до зоната на изпадащите. Лигурци са с 13 точки, на 6 от опасната зона.

В лагера на Специя се контузи защитникът Аркадиуш Река. Той е съмнителен.

Тимът на Гасперини пристига с три поредни поражения зад гърба си. Бергамци загубиха от Наполи (1:2) и Интер (2:3). Но ако тези поражения все още могат да се обяснят с нивото на съперника, то фиаското в мача с Лече вече е трудно приемливо (1:2). Като цяло Аталанта е с 4 загуби в последните си пет двубоя от Серия А. Гостите са 6-и в класирането с 27 точки.

Аталанта има контузен полузащитник Симоне Мураторе, който прекара целия сезон в лазарета.

Бергамци са фаворити в мача, въпреки лошите резултати преди паузата. Но точно сега е моментът да бъде поправена ситуацията.

Прогноза: Специя - Аталанта 1:2

 

Торино - Верона

"Биковете" имат добър сезон, губят малко и се опитват редовно да печелят точки. Те събраха 21 точки в 15 мача в лигата и са девети в таблицата за класиране. Ола Айна, Емирхан Илхан, Пиетро Пелегри и Уилфрид Синго са контузени.

Верона този сезон е много вероятно да се сбогува със Серия А. През изминалия сегмент те спечелиха 5 точки, а разликата от спасителната 17-а позиция вече е 8 точки. Гостите спечелиха само една среща от 15 и това при 12 поражения. А серията от загуби е 10 мача и с такъв съперник има огромна вероятност това да продължи.

Прогноза: Торино - Верона 2:0

 

Рома - Болоня

Рома провежда кампанията си под знака на борбата за достъп до европейските турнири. Тимът обаче се намира в лоша форма - след като загубиха римското дерби, "вълците" не успяха да победят Сасуоло и Торино. Седем загубени точки в последните три мача е най-малкото, което би искал Жозе Моуриньо. В момента столичани са седми, а надеждата е, че зоната на Шампионска лига е само на три точки.

Болоня обичайно се подвизава в средата на таблицата. Текущото 11-то място може да се счита за доста приемливо за клуба.

В предишния си мач "рособлу" победиха Сасуоло с 3:0. Като цяло болонци играят на приливи и отливи - могат да се раздадат в даден мач, а в следващия да не могат да се събудят. В момента обаче формата на болонци е по-добра о тази на съперника им - 4 победи в последните 5 срещи и само една загуба, която е на гости на Интер.

Тежко изпитание очаква Рома в първия мач след паузата. Болоня показа, че е корав колектив, независимо от проблемите.

Прогноза: Рома - Болоня 1:0

 

Лече - Лацио

Лече се намира на 16-то място в таблицата за класиране и главното оръжие на тима е надеждна игра в отбрана и максимално използване на контраатаките. Новакът влиза в двубоя след равенство на гости на Удинезе и победи над Аталанта и Сампдория, т.е. 7 от 15-те точки бяха спечелени в последните три двубоя.

Лацио е четвърти в таблицата за класиране, но проблемът пред тима е един и същ през годините - липсата на стабилност. "Орлите" победиха Аталанта като гости, спечелиха римското дерби, но загубиха от Салернитана у дома. Лацио има капацитет за нещо повече, но столичани трябва да се отнасят към всеки един двубой с нужната сериозност.

Интересен сблъсък се очертава с оглед на формата на двата тима. А интригата се задълбочава от това, че става дума за първи мач след паузата. Равенството няма да е изненада.

Прогноза: Лече - Лацио 1:1

 

Фиорентина - Монца

Фиорентина е с три победи и две загуби в последните си пет мача, но пораженията са от Интер и Милан, което може да послужи като извинение. Като цяло "виолетовите" се държат като типичен средняк - губят от фаворитите и побеждават по-слабите съперници. Така тимът събра 19 точки и е десети в таблицата за класиране.

Интересното е, че Монца има три пункта  по-малко и не изглежда като тим, който за първи път играе в елита. "Червените" са с три поражения от последните си пет срещи, но се оттеглиха на почивка след победа с 3:0 над Салернитана. Така тимът на Силвио Берлускони събра 16 точки и е на 14-та позиция.

Домакините трябва здраво да се изпотят, ако искат да спечелят тази среща.

Прогноза: Фиорентина - Монца 2:1

 

Удинезе - Емполи

Всички помнят невероятният старт на сезона за Удинезе, но приказката приключи в началото на октомври. Оттогава фриулци изиграха седем мача, в които допуснаха две загуби и не спечелиха нито една среща. Така тимът се смъкна на осма позиция.

При Емполи няма такива катаклизми. Тосканци без свян губят срещу лидерите и се опитват да вземат максимума от по-слабите съперници или тези от собствената черга. Към момента Емполи събра 17 точки и заема 13-та позиция в таблицата за класиране.

Домакините са фаворити. Този мач е идеален за рестарт на сезона за фриулци.

Прогноза: Удинезе - Емполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
538