Милан ще вземе трите точки срещу Салернитана


Н. Гавазов

Милан ще вземе трите точки срещу Салернитана

Салернитана - Милан

Стадион: "Ареки", Салерно

Дата: 04.01.2023 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Франческо Форнеау

Милан ще гостува на Салернитана в мач от 16-я кръг на Серия А и ще се опита да намали изоставането си от лидера Наполи.

Италианските шампиони за последно играха на 13 ноември, записвайки победа с 2:1 над Фиорентина, докато Салернитана претърпя загуба с 3:0 от Монца в последния си мач преди почивката.

Салернитана спечели четири, направи пет равенства и загуби шест от 15-те си мача в Серия А този сезон, за да събере 17 точки, което ги остави на 12-а позиция в таблицата. Тимът от Кампания се завърна в Серия А през миналия сезон, след прекъсване от 23 години и завърши на 17-то място в таблицата, така че сегашното представяне на южняците се смята за успешно до момента, въпреки че загуби последните си два мача срещу Фиорентина и Монца.

Междувременно Милан игра за последно на 13 ноември, когато с автогол на Никола Миленкович в 91-ата минута постигна успех с 2:1 над Фиорентина на "Сан Сиро". "Червено-черните" в момента са втори в таблицата с 33 точки от своите 15 мача в лигата, записвайки 10 победи, три равенства и две поражения. Милан изостава с осем точки от лидера Наполи, но има шанса да намали разликата до пет точки, преди Наполи да продължи кампанията си в Серия А като гост на Интер в сряда вечер.

Интересното е, че Милан е с пети най-добър резултат като гост в Серия А този сезон, губейки точки в четири от седемте си мача, а Салернитана загуби само два от седемте си мача пред собствените си привърженици.

Салернитана отново ще бъде без Паскуале Мацоки, който е с контузия в коляното, докато Норберт Гьомбер остава под съмнение заради проблем с подколянното сухожилие. Домакините ще трябва да се справят и без Антонио Кандрева след червения му картон срещу Монца.

Що се отнася до Милан, Фоде Бало-Туре, Анте Ребич , Дивок Ориги , Алесандро Флоренци, Златан Ибрахимович остават извън състава поради контузии.

Междувременно Жуниор Месиас и Майк Менян е малко вероятно да бъдат готови. Милан имаше двама играчи във финала на Световното първенство през 2022 г. в лицето на Тео Ернандес и Оливие Жиру и се очаква дуото да бъде сред титулярите за двубоя.

Интересен мач и най-вече тежък за шампиона, който трябва задължително да победи, ако иска да остане в битката. През миналия сезон двата тима направиха 2:2 тук, но очакванията за утре са, че няма да видим много голове.

Нашето предложение е за минимална победа на Милан, а голмайстор може да бъде Жиру или Леао.

Прогноза: Салернитана - Милан 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарушану
   
Калабриа
Калулу
Томори
Ернандес
Бенасер
Тонали
Саелемаекерс
Диас
Леао
Жиру
Пьонтек
Диа
Брадарич
Вилхена
Бохинен
Кулибали
Самбия
Фацио
Данилиуч
Брон
   
Очоа
 
Салернитана (Давиде Никола)

Обоснована прогноза: Салернитана - Милан 0:1

  Сподели
535