Пиоли: Милан е силен отбор


Н. Гавазов

Пиоли: Милан е силен отбор

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли говори за плановете на "росонерите" за втората част от сезона, както и за трансферните цели през зимния трансферен прозорец.

"Все още имам доверие в качеството на моите играчи, ние сме силен и конкурентен отбор, който се опитва да спечели всеки мач, знаейки, че сме се подобрили.

Нашите конкуренти са много силни, особено Наполи показва невероятно ниво. Ако запазят това ниво, мисля, че могат да вземат над 100 точки и на този етап можем само да ги хвалим.

Често ме питат за трансферните цели за януари, но основната ни цел е да възстановим контузени играчи. Като цяло отборът ни е силен: имаме качеството, волята и решимостта да използваме всичките си шансове в състезанията, в които участваме. Нашата цел е да спечелим трофей и имаме още четири състезания, върху които да се съсредоточим.

Шампионска лига? Това е нашият дом, ако сте треньор на Милан, няма как да не се стремите да отидете там. Някои етапи могат да бъдат преминати само ако повишите нивото си. Така трябва да бъде и срещу Тотнъм.

Кое се печели по-трудно, Скудетото или Шампионска лига? Шампионатът се печели от тези, които го заслужават, а в Шампионска лига качеството и късметът са важни, което помага в определени моменти“, заяви Пиоли.

  Сподели
327