Киево - Удинезе: Сега или никога


Н. Гавазов

Киево - Удинезе: Сега или никога

Киево - Удинезе
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 15.05.2011
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Киево посреща Удинезе в предпоследен мач от Серия А, след като през миналата седмица си осигури оставането в елита, завършвайки 2:2 при гостуването си на Ювентус. Наставникът на тима Стеафно Пиоли, в началото на седмицата се обърна със специално обръщение към играчите, в което благодари на играчите, за показания дух в последните два мача на „летящите магарета" и особено в този срещу „Старата госпожа", където възпитаниците му само за две минути върнаха пасива от два гола, за да си тръгнат от Торино с едната точка. В момента Киево е на 12-то място с 43 точки и през следващия сезон отборът отново ще радва привържениците си с представянето си в Серия А.

Удинезе след безпощадната си през втората част от сезона, в началото на април срещу Лече записа първа загуба в първенството от средата на декември. Шокът беше още по-голям, когато фриулци загубиха следващите си две домакинства - срещу Рома и Парма, които бяха първи от 19 септември миналата година и в един момент отборът сякаш се отказа от борбата за участие в Шампионската лига догодина. Благодарение обаче на грешните стъпки на основните конкуренти за четвъртото място, Удинезе запази шансовете си живи, а победата миналата седмица срещу Лацио позволи на тима преди 37 кръг на шампионата да изпревари съперниците си. В момента фриулци се намират на пето място и са на точка от „римските орли", което означава, че при победа във Верона Удинезе ще изпревари Лацио. „Сега или никога. Имаме уникална възможност да участваме в Шампионската лига. От следващата година Италия ще има само три отбора в турнира и едва ли повече ще ни се отдаде такава възможност", заяви снощи наставника на тима Франческо Гуидолин.

За Киево отпаднаха героите в миналия мач Сардо и Урбе, които се контузиха. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като атаката ще се води най-вероятно от Москардели, а Тереау ще започне срещата от пейката. Вероятен състав: Сорентино; Фрей, Сезар, Мандели, Жокич; Фернандес, Гуана, Констант; Димитриевич; Пелсииер, Москардели.

Със сигурност Гуидолин ще каже „добре дошли" на завърналите се в строя Ди Натале и Санчес. Вторият обаче най-вероятно ще започне срещата от скамейката, след като все още не се е възстановил напълно от травмата. Извън групата за мача остават контузените Баста и Кода, както и наказаният за една среща Анжела.

Двубой, който ще даде по-голяма яснота относно последното място, даващо право на участие в Шампионската лига. Дали Удинезе ще отвори широко вратата си към най-престижния европейски турнир или ще изпусне предоставения му шанс, зависи изцяло от фриулци. Домакините оцеляха в елита и единственото, което би ги мотивирало да се противопоставят на своите амбициозни съперници, това е да запишат победа в последния си домакински мач от сезона. Според мен обаче, по-голяма мотивация за успех в мача притежава тима на Уднезе, който излиза в мача на живота си.

Прогноза за: Киево - Удинезе 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Киево:

09 април Интер - Киево 2:0 (Серия А)
17 април Киево - Болоня 2:0 (Серия А)
23 април Рома - Киево 1:0 (Серия А)
01 май Киево - Лече 1:0 (Серия А)
09 май Ювентус - Киево 2:2 (Серия А)

Удинезе:

09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
17 април Наполи - Удинезе 1:2 (Серия А)
23 април Удинезе - Парма 0:2 (Серия А)
01 май Фиорентина - Удинезе 5:2 (Серия А)
08 май Удинезе - Лацио 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Киево - Удинезе

17 мача
5 победи за Киево
6 равенства
6 победи за Удинезе
Голова Разлика: 17:17


Коефициенти от bet365:
Киево - 8.00
Равен - 5.25
Удинезе - 1.33

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 7.50
Равен - 4.75
Удинезе - 1.36

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
120