Наполи - Интер: Равенството устройва и двата тима


Н. Гавазов

Наполи - Интер: Равенството устройва и двата тима

Наполи - Интер
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 15.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Наполи приема Интер в предпоследен кръг на Серия А. Преди няколко седмици подобен сблъсък може би щеше да бъде определящ за титлата, но в момента нещата не стоят по този начин. Това не прави срещата по-маловажна и за това говори фактът, че още миналата седмица билетите за мача на „Сан Паоло" бяха изкупени. Само допреди месец „партенопеите" заемаха второто място в класирането и бяха в борба за титлата, но неочакваната домакинска загуба от Удинезе постави началото на една лоша серия от четири мача, в които неаполитанците записаха три загуби, което не само, че лиши тима от борбата за титлата, но те загубиха и второто място, което заемаха. Особено обидно беше поражението в Лече срещу едноименния отбор, който се намира в борба за своето оцеляване. На всичкото отгоре, звездата на тима Едисон Кавани получи червен картон и със сигурност пропуска края на сезона.

Интер пристига в Южна Италия изморен от полуфиналната среща-реванш от турнира за Купата на Италия срещу Рома в средата на седмицата, която изпрати „нерадзурите" на финал в турнира и даде шанс на тима да спечели все пак трофей през настоящия сезон. След шока срещу Шалке в Шампионската лига и Парма в първенството, Интер постигна четири поредни победи, което даде възможност на миланци да изместят Наполи от второто място, но също така да пооправят и разклатеното им самочувствие. Два кръга преди края, „нерадзурите" са втори на четири точки пред „партенопеите" и едно равенство на „Сан Никола" ще ги остави на второто място.

Валтер Мадзари няма да може да разчита на Кавани и Маскара, които изтърпяват наказания и за щастие на специалиста, други отсъстващи от отбора няма. Схемата на игра ще е 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Гаргано, Пациенца, Досена; Зунига, Хамшик; Лавеци.

Интер отново ще трябва да се справи без Снайдер и Станкович, които са контузени, а освен тях, заради травми отпаднаха Лусио и Кордоба. В нападение Леонардо ще избира между Милито и Пацини, а на левия край на халфовата линия опциите за специалист са в лицето на Пандев и Коутиньо. Схема на игра: 4-4-2. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Ранокия, Матераци, Киву; Санети, Марига, Мота, Пандев; Милито, Ето'о.

Сблъсъкът в неделя вечер ще внесе яснота в подреждането на отборите в челната тройка. Ако Интер загуби, борбата за второто място остава отворена. Ако Наполи загуби, съществува вариант „партенопеите" да бъдат изместени дори от третото място - нещо, което едва ли се иска от феновете или от треньорското ръководство. Равенството би потвърдило второто място на Интер, а също така ще гарантира на Наполи третото място, което означава, че тима ще участва със сигурност в груповата фаза на Шампионската лига - факт, който идва 21 години след последното участие на отбора в най-престижния европейски клубен турнир. Това е и най-вероятния резултат, при който ще завършат двата отбора.

Прогноза за: Наполи - Интер 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

10 април Болоня - Наполи 0:2 (Серия А)
17 април Наполи - Удинезе 1:2 (Серия А)
23 април Палермо - Наполи 2:1 (Серия А)
30 април Наполи - Дженоа 1:0 (Серия А)
08 май Лече - Наполи 2:1 (Серия А)

Интер:

19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)
23 април Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
30 април Чезена - Интер 1:2 (Серия А)
08 май Интер - Фиорентина 3:1 (Серия А)
11 май Интер - Рома 1:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Наполи - Интер

130 мача
38 победи за Наполи
31 равенства
61 победиа за Интер
Голова Разлика: 192:136 за Интер


Коефициенти от bet365:
Наполи - 3.80
Равен - 1.75
Интер - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 3.80
Равен - 1.75
Интер - 3.80

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136