Катания - Рома: По-мотивираният отбор е този на гостите


Н. Гавазов

Катания - Рома: По-мотивираният отбор е този на гостите

Катаня - Рома
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 15.05.2011
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто


Катания, под ръководството на Диего Симеоне обезпечи оставането си в Серия А, така че двубоят с Рома няма да толкова важен за класирането и основен проблем пред наставника ще бъде как да мотивира своите футболисти. Сицилианци излизат за въпросния двубой в добро настроение, след като записаха две поредни победи, а преди това взеха точка и от гостуването си на Ювентус. Миналият уикенд Катания победи Бреша с 2:1 и благодарение на този си успех, хората на Симеоне събраха 43 точки, които им осигуриха 13-та позиция в класирането.

Рома ще пътува до Сицилия след две разочароващи равенства срещу миланските грандове. В първата среща „вълците" завършиха 0:0 на „Олимпико" с Милан и загубата на две точки отдалечи отбора от заветното четвърто място. Четири дни по-късно, този път в Милано, Рома завърши 1:1 с Интер, в мач - реванш от полуфиналите на турнира за Купата на Италия и след загубата у дома си, столичани отпаднаха от по-нататъшната борба. В крайна сметка, два кръга преди края на шампионата, Рома се намира на шесто място в класирането с 60 точки и разликата с три пункта от четвъртия Лацио оставя битката за класиране в Шампионската лига догодина отворена.

За домакините няма да играят Лиама, Скиача, Ричиути и Белучи, които са контузени. Песке и Косицки отпаднаха по неизвестни засега причини. Схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Андухар; Потенца, Силвестре, Споли, Капуано; Ледесма, Карбоми, Биаджанти; Гомес, Лопес, Беркесио.

Бриги и Мексес са контузени и отпадат от групата на Рома за мача, компания им правят и наказаните Де Роси и Перота. Много интересна схема на игра 4-3-2-1 е избрал Монтела, който най-вероятно ще остави Вучинич на пейката, а вместо него ще използва Писаро. Вероятен състав: Дони; Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе; Креко, Писаро, Симпличио; Тоти, Тадей; Бориело.

Един от елементите, който е в полза за Рома, това е мотивацията на Каляри. Въпреки това, в Сицилия винаги е било трудно да се играе, а дори домакините да решат да не се напрягат много, те спокойно може да създадат проблеми на своя противник. Очертава се поредният мач в Сеия А, в който могат да се получат всякакви резултати, но все пак, по-вероятно е Рома да победи, отколкото да загуби срещата.

Прогноза за: Катания - Рома 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Катаня:

10 април Бари - Катаня 1:1 (Серия А)
17 април Катаня - Лацио 1:4 (Серия А)
23 април Ювентус - Катаня 2:2 (Серия А)
01 май Катаня - Каляри 2:0 (Серия А)
08 май Бреша - Катаня 1:2 (Серия А)

Рома:

19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)
23 април Рома - Киево 1:0 (Серия А)
01 май Бари - Рома 2:3 (Серия А)
07 май Рома - Милан 0:0 (Серия А)
11 май Интер - Рома 1:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Катаня - Рома

30 мача
3 победи за Катаня
11 равенства
16 победи за Рома
Голова Разлика: 64:32 за Рома


Коефициенти от bet365:
Катаня - 6.00
Равен - 4.33
Рома - 1.50

Коефициенти от Offsidebet:
Катаня - 6.50
Равен - 4.33
Рома - 1.44

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145