Лацио - Дженоа: Последен шанс за оставане в голямата игра


Н. Гавазов

Лацио - Дженоа: Последен шанс за оставане в голямата игра

Лацио - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 14.05.2011
Час: 19:00
Съдия: Антонио Дамато


Лацио приема Дженоа в предпоследен кръг от Серия А и ще се опита да запази живи шансовете си за класиране в Шампионската лига. Само преди месец хората на Еди Рея постигнаха чудесна победа с 4:1 при гостуването си на Катания и бяха стъпили здраво на четвъртото място в класирането, което за последен сезон ще даде право на четвърти представител от Италия да участва в най-престижния европейски клубен турнир. След това обаче, „орлите" допуснаха три последователни загуби, попадайки в най-лошата си серия от началото на сезона, която завърши със загуба при гостуването на един от основните конкуренти за заветното място - отборът на Удинезе. Загубата с 1:2 от фриулци размести пластовете в класирането и след 36-я кръг Лацио е на шесто място и изостава от Удинезе с две точки. В следващите си два мача столичани нямат право на грешка, защото зад тях се намира Ювентус, който ще направи всичко възможно да не се откаже от европейската сцена.

За Дженоа сезона е повече от противоречив. „Грифоните" хвърлиха много средства за селекция и изявиха претенциите си, че ще търсят място в зоната, даваща право на участие в Шампионската лига. За съжаление на феновете на отбора, Дженоа не само не успя да изпълни обещанието си, а отдавна загуби всякакви шансове да се бори и за Лига Европа. В последния кръг от първенството, хората на Балардини победиха градския съперник Сампдория и по този начин почти засилиха „моряците" към Серия В - победа, която би трябвало да е сладка, но тя бе вгорчена от бойкота на феновете и освиркванията срещу играчи и треньорско ръководство. С генуезкото дерби, най-вероятно приключи и мотивацията на тима в края на сезона - Дженоа се намира далеч от зона „Европа" и още по-далеч отстои от зоната, която би ги изпратила в по-долната група.

В може би най-важния момент от тазгодишната си кампания, Лацио влиза с един куп проблеми в кадрово отношение. Освен контузените Диакиит, Раду и Мегни, наказани за по една среща са Броки, Козак и Диас. По такъв начин Еди Рея ще трябва да направи някои промени в организацията на отбраната, където на левия фланг на същата може би ще застане Скалони. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Стендардо, Скалони; Ледесма, Матусалем; Маури, Ернанес, Скули; Сарате.

Гостите от Генуа пристигат без особени кадрови проблеми. Извън групата отпаднаха контузените Скарпи и Каладезе, както и наказания за един мач Место. Отпаднаха също така по неизвестни причини Янкович и Халениус, но поради малкото си игрова практика, тяхното отсъствие няма да се отрази на играта на отбора. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Едуардо; Рафиня, Дайнели, Морети, Крисчито; Роси, Куцка, Милането, Антонели; Босели, Паласио.

За домакините двубоят е последен шанс да останат в голяма игра. Шансът наистина е сериозен, защото „орлите" гостуват в последния кръг на аутсайдера Лече и ако Еди Рея успее да мотивира играчите си срещу Дженоа, борбата за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига догодина остава отворена. От своя страна, освиркваните от собствените си фенове футболисти на Дженоа, едва ли ще бъдат толкова мотивирани, особено след като се намират твърдо в средата на таблицата и нищо не е в състояние да застраши позицията им

Лацио - Дженоа 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

10 април Лацио - Парма 2:0 (Серия А)
17 април Катаня - Лацио 1:4 (Серия А)
23 април Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
02 май Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
08 май Удинезе - Лацио 2:1 (Серия А)

Дженоа:

10 април Ювентус - Дженоа 3:2 (Серия А)
17 април Дженоа - Бреша 3:0 (Серия А)
23 април Дженоа - Лече 4:2 (Серия А)
30 април Наполи - Дженоа 1:0 (Серия А)
08 май Дженоа - Сампдория 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Дженоа

81 мача
30 победи за Лацио
24 равенства
27 победи за Дженоа
Голова Разлика: 120:111 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.40
Равен - 4.60
Дженоа - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.36
Равен - 4.33
Дженоа - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131