Камарата за финансов контрол на УЕФА разследва Ювентус


Н. Гавазов

Камарата за финансов контрол на УЕФА разследва Ювентус

УЕФА обяви на официалния си уебсайт, че Камарата за финансов контрол на клубовете (CFCB) е започнала официално разследване срещу Ювентус за нарушения на правилата за лицензиране и финансов феърплей.

"Разследването на първата камара на CFCB ще се съсредоточи върху предполагаемите финансови нередности, които наскоро бяха оповестени публично в резултат на разследването, извършено от италианската Комисия за компании и борси (CONSOB) и прокуратурата в Торино.

На 23 август 2022 г. първата камара на CFCB сключи споразумение за съглашение с Ювентус. Той се основава на финансова информация, предоставена преди това от клуба за финансови периоди, завършващи през 2018, 2019, 2020, 2021 и 2022.

Ако след приключване на това разследване финансовото състояние на клуба се различава съществено от това, оценено от първата камара на CFCB към момента на сключване на споразумението за уреждане, или ако се появят или станат известни нови значими факти, първата камара на CFCB си запазва правото да прекрати споразумението за уреждане, да предприеме всички правни стъпки, които сметне за необходими, и да предприеме дисциплинарни действия в съответствие с приложимите процедурни правила на UEFA CFCB.

Първата камара на CFCB ще сътрудничи на националните власти и няма да коментира повече по този въпрос, докато разследването продължава“, се казва в изявлението.

  Сподели
463