Разочарованият Буфон остава в Ювентус


Н. Гавазов

Разочарованият Буфон остава в Ювентус

Вратарят на Ювентус даде окончателно да се разбере, че ще остане в Ювентус, въпреки разочароващата кампания на „бианконерите" през сезона. Както е известно, „Старата госпожа" не само, че не успя да отправи сериозна заявка за шампионската титла, но вероятно ще завърши сезона без да успее да се класира за участието в Шампионската лига догодина.

„За съжаление, загубихме много точки и по такъв начин пропиляхме своите шансове за участие в Шампионската лига. Все още се надяваме да се класираме за Лига Европа, но ние преди всичко трябва да играем за себе си. Безсмислено е сега да се оплакваме", заяви Буфон за Sky Italia.

Противоречивата кампания на Ювентус само увеличи спекулациите относно бъдещето на Буфон, като слуховете го свързват с преминаване в Челси или Арсенал, както и с Рома.

„Моята цел, както и тази на сегашния ми клуб е да бъдем заедно. Анчелоти и Арсенал са ме искали? Добре. Кариерата ми стартира при Карло и аз съм му благодарен за това. Ние сме в добри отношения по ред причини, но само толкова. Арсенал е добра тема за вас журналистите да си пълните изданията, още повече, че това не ми създава никакви проблеми", допълва вратарят на Ювентус.

 

  Сподели
84