Интер на финал в турнира за Купата на Италия


В. Мухарски

Интер на финал в турнира за Купата на Италия

Интер и Рома завършиха наравно при резултат 1:1 в среща-раванш от полуфиналната фаза на турнира за Купата на Италия. В първата среща "нерадзурите" се наложиха с минималното 1:0 и по този начин се класират на финала в турнира.

Двубоят на "Джузепе Меаца" не бе от най-интересните. Особено през първото полувреме, двата тима мислеха повече за това да не допуснат гол. Това доведе и до малко голови положения. Рома не можеше да разчита на своята звезда - Франческо Тоти, който е наказан. Освен това Тадей също не взе участие в срещата поради контузия. Снайдер и СТанкович прпуснаха срещата за Интер.

Даниеле Де Роси бе най-близо до отбелязването на гол, но при един от ударите му, топката мина много близо до гредата. В 10-ата минута Марко Бориело не се възползва по най-добрия начин от открилата се добра позиция пред него и прати топката в аут. Пропуск за Интер направи Ето'о.

След почивката домакинте стигнаха до попадение, дело на Самуел Ето'о в 58-ата минута. Пет минути преди края на срещата Бориело изравни, давайки надежди на римските "вълци". Все пак до нов гол не се стигна и Интер ще отиде на финал в турнира.

  Сподели
131