Интер - Рома: Последен шанс за трофей


Н. Гавазов

Интер - Рома: Последен шанс за трофей

Интер - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 11.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Интер приема Рома в среща-реванш от полуфиналите за Купата на Италия. В първият двубой между двата отбора „римските вълци" отстъпиха на свой терен с минималното 0:1, след прекрасен гол от далечна дистанция на полузащитника на „нерадзурите" Деян Станкович. Като цяло, мачът се получи скучен и с много малко положения за отбелязване на гол.

Интер достигна до този етап на турнира доста трудно. На осминафиналите, в оспорван мач „нерадзурите" се справиха с бойкия състав на Дженоа и благодарение на двата гола на Ето'о и един на Марига успяха да победят „грифоните с 3:2. На четвъртфиналите, в не по-малко драматичен двубой на „Сан Паоло", Интер отстрани с 5:4 Наполи след изпълнение на дузпи, като преди това редовното и допълнителното време завършиха при 0:0. В Серия А, „нерадзурите" след трите си поредни победи се утвърдиха на второто място със 72 точки - четири повече от Наполи, но битката за сребърните медали остава отворена, защото през уикенда миланци гостуват на „Сан Паоло" и при евентуална загуба, всичко ще се решава в последния кръг от първенството.

Рома достигна с лекота до този етап на турнира, след като на осминафиналите победи с 2:1 градския си съперник Лацио, след голове на Бориело и Симпличио, а на четвъртфиналите успя да се разправи в Торино с Ювентус, като с попадения на Вучинич и Бориело бе оформено крайното 2:0 за гостите. В Серия А обаче, кампанията на „вълците" е доста противоречива и на определен етап отбора се намираше извън топ 6. В последните си срещи хората на Монтела записаха две победи и равенство и благодарение на трите загуби на Лацио и грешките на Удинезе, успяха да изпреварят своя градски съперник и да се доближат само на две точки от фриулци. В момента тима е пети и се намира в борбата за четвъртото място, което ще даде право на участие догодина в Шампионската лига.


В лагера на Интер има повод за радост - своят юбилей се готви да отпразнува капитана Санети. В двубоя в сряда вечер, именития аржентинец ще излезе с екипа на „нерадзурите" за 748-и път, а мачът ще бъде под номер 1000 в професионалната му кариера. От групата за мача отпаднаха Уесли Снайдер и Тиаго Мота, които се възстановяват от своите контузии. Двамата тренираха отделно от останалите, но ръководството на отбора смята, че все още не са готови за пълноценни изяви. За сметка на това, в строя се завръщат Нагатомо и Деян Станкович, които обаче най-вероятно ще започнат мача от резервната скамейка. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Ранокия, Лусио, Киву; Санети, Камбиасо, Кхарджа, Коутиньо; Пацини Ето'о.


Докато единият капитан празнува своя юбилей, другият - Франческо Тоти ще гледа мача от трибуните, поради изтърпяване на наказание. По същата причина компания ще му прави и Тадей. Проблемите за Монтела не свършват до тук, след като извън строя се намират контузените Бриги и Мексес. Каква схема ще избере наставника на столичани не е много ясно. При единият вариант, той може да заложи в атака на Бориело, който да бъде подпомаган от Вучинич и Менес. При втория да заложи в нападение на Бориело, който да бъде подпомаган отзад от Перота, Симпличио и Вучинич.

За любителите на статистиката: Интер спечели последните си 12 мача на „Сан Сиро" и вкара в тях 35 гола. Хората на Леонардо успяха да запазят вратата си суха в последните си два мача от Купата на Италия. Рома спечели 13 точки от последните си пет гостувания в Серия А. „Вълците" обаче допуснаха 35 гола в собствената си врата в мачовете извън Рим.

Очакванията са, че Интер ще направи всичко възможно да завърши сезона със спечелването на поне един трофей, което означава, че „нерадзурите" ще направят всичко възможно, за да постигнат благоприятен за тях резултат. Световният шампион е непобедим на „Сан Сиро" под ръководството на Леонардо и няма причина да се съмняваме, че не могат да загубят двубоя срещу Рома.

Прогноза за: Интер - Рома 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

16 април Парма - Интер 2:0 (Серия А)
19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)
23 април Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
30 април Чезена - Интер 1:2 (Серия А)
08 май Интер - Фиорентина 3:1 (Серия А)

Рома:

16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)
19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)
23 април Рома - Киево 1:0 (Серия А)
01 май Бари - Рома 2:3 (Серия А)
07 май Рома - Милан 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Рома

172 мача
79 победи за Интер
46 равенства
47 победи за Рома
Голова Разлика: 287:215 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.90
Равен - 3.40
Рома - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.85
Равен - 3.40
Рома - 4.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157