Палермо победи новия шампион и отива на финал за Купата на Италия


В. Мухарски

Палермо победи новия шампион и отива на финал за Купата на Италия

Палермо победи Милан с 2:1 в мач от полуфиналната фаза на турнира за Купата на Италия. По този начин отбора на Палермо се класира на финал в турнира за трети път в своята история, след като първата среща в Милано завърши при резултат 2:2. Загубата лиши новия шампион на италия да завърши сезона с дубъл.

За Милан не играха двамта от най-добрите играчи на отбора, в лицето на Ибрахимович и Дзамброта. През първото полувреме Милан бе добрият тим на терена, но "росонерите" така и не успяха да стигнат до гол. Близо до попадение бяха Робиньо и Кларънс Зеедорф.

След почивката домакините стояха по-добре на терена. В 63-ата минута Иличич центрира от корнер, топката достигна до Милячо, който я засече и прати в мрежата за 1:0. десет минути по-късно домакините стигнаха до нов гол. Пасторе изведе Иличич сам срещу вратаря, а Марк ван Бомел задържа словенския халф в наказателното поле и съдиятаго изгони и освен това посочи бялата точка. Чезаре Бово превърна дузпата в гол за 2:0. Крайното 2:1 оформи влезналия като резерва Ибрахимович в последната минута на срещата.

  Сподели
204