Рома стигна само до точка срещу Торино


FUTBOL-TV

Рома стигна само до точка срещу Торино

Пауло Дибала се завърна в игра и помогна на Рома да измъкне точка при равенството 1:1 у дома срещу Торино в среща от 15-ия кръг на италианската Серия А. Римляните губеха в резултата, но в добавеното време Неманя Матич изравни с добавка, след като топката се отби в напречната греда след удар на Дибала.

През първата част римляните бяха по-активният отбор, като най-деен в предни позиции бе Николо Дзаниоло, но на два пъти негови удари не намериха целта.

Торинци се бранеха умело и търпеливо дочакаха своя миг в 55-а минута, когато полякът Карол Линети реализира с глава след центриране на Уилфред Синго.

В 70-а минута Пауло Дибала се появи на терена след повече от месец лечение на контузия. Аржентинецът успя да се възстанови навреме за старта на Световното първенство и веднага раздвижи атаката на Рома. Дибала можеше да изравни резултата още с първото си докосване до топката, но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от стража на Торино.

А нервите на треньора на Рома Жозе Моуриньо отново не издържаха и той бе пратен на трибуните с червен картон за пореден път този сезон за оспорване на съдийски отсъждания.  

В добавеното време Дибала изработи дузпа за Рома, но Андреа Белоти не успя да вкара на бившия си отбор от бялата точка, като топката срещна левия страничен стълб и излезе в аут.

В четвъртата минута на добавеното време Дибала стреля технично от 20 метра и разтресе напречната греда, а при добавката Матич вкара за крайното 1:1.

Равенството остави Рома на 7-о място с 27 точки, докато Торино е 9-и с 21.

Новакът Монца постигна пета победа в елита след домакински успех с 3:0 срещу Салернитана. Българският национал Валентин Антов отново изгледа мача от пейката и не влезе в игра за Монца.

Отборът на Силвио Берлускони извоюва успеха през първата част след два бързи гола на Карлуш Аугусто и Дани Мота в 24 и 35-а минути.

Крайното 3:0 офоми Матео Песина от дузпа в 74-а минута, отсъдена за грубо влизане на Антонио Кандрева, за което съдията му показа и червен картон.

  Сподели
399