"Старата госпожа" си свърши работата в града на Ромео и Жулиета


FUTBOL-TV

Ювентус се изкачи до трето място в класирането на Серия А. Това се случи след победа с 1:0 като гост на Верона в предпоследната среща от 14-ия кръг на шампионата в Италия.

За "бианконерите" това бе пета поредна победа в италианското първенство, като и петте дойдоха със "сухи мрежи". Автор на единствения гол в срещата стана Мойзе Кен, който в 60-ата минута се възползва от много хубави последователни подавания на Аркадиуш Милик и Адриен Рабио, за да преодолее Лоренцо Монтипо с удар с левия крак.

Футболистите на Ювентус обаче трябваше да треперят и да благодарят на системата за видеоповторения за това, че запазиха аванса си. В 75-ата минута Алекс Сандро игра с ръка в наказателното си поле, но от ВАР екипа решиха, че няма основания да сигнализира на главния рефер Марко ди Бело за дузпа.

В 82-рата минута Леонардо Бонучи влезе в едно единоборство с карате удар в крака на Даниеле Верде. Ди Бело отсъди дузпа, но след консултация с ВАР я отмени заради минимален контакт на крака на Бонучи с топката преди да изрита Верде.

В добавеното време на срещата Алекс Сандро пък получи директен червен картон, след като извърши нарушение като последен в защитата на границата на наказателното поле. Верона обаче не успя да се възползва и от тази ситуация и допусна девета поредна шампионатна загуба.

В класирането Ювентус е трети с 28 точки, на две зад шампиона Милан и на десет зад лидера Наполи. Верона е на последното 20-о място с 5 точки, на пет от спасителния бряг.

  Сподели
469