Палермо - Милан: Посрещнете шампиона!


Н. Гавазов

Палермо - Милан: Посрещнете шампиона!

Палермо - Милан
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 10.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Във вторник вечер Палермо посреща новия шампион на Италия Милан в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на страната, в който сицилианци ще се опитат да се възползват от благоприятният за тях резултат от първата среща между двата отбора на „Сан Сиро". Преди седмица, двубоят в световната столица на модата не предложи кой знае какво, въпреки че феновете станаха свидетели на цели четири попадения - нещо не толкова често явление по терените на Апенините. Тогава „росонерите" поведоха с гол на Ибрахимович още в 4-та минута и всичко изглеждаше така, сякаш домакините ще запишат поредната си победа. Сициалианци обаче, чрез Пасторе и Ернандес не само изравниха резултата, но и поведоха, което накара хората на Алегри да се събудят и да увеличат оборите. В крайна сметка, с гол на Емануелсон в 76-та минута Милан се добра до равенството 2:2 и по такъв начин, битката в този полуфинален сблъсък остава отворена. Източници от Палермо съобщават, че ръководството на едноименния отбор е предприело безпрецедентни мерки, за да напълни до краен предел „Ренцо Барбера", пускайки в продажба и местата, откъдето видимостта към терена е ограничена. Очевидно е, че освен комерсиалните цели, босовете на клуба са твърдо решени да си осигурят и подкрепата на своята гореща публика, която да бъде 12-ят играч на отбора.

На осминафиналите в турнира за Купата на Италия Палермо победи много трудно Киево с 1:0, а не по-малко трудна се оказа четвъртфиналната среща от същия турнир срещу Парма, в която след изпълнение на дузпи островитяните продължиха напред.


Последното гостуване на отбора на Алегри на „Барбера" бе на 19 март тази година в мач от 30 кръг на Серия А, който Милан загуби с 0:1 и по такъв начин интригата за титлата в първенството бе върната обратно. Тази вечер обаче, в Сицилия Милан ще изиграе своя първи двубой като шампион на Италия. В събота „росонерите" завършиха 0:0 на „Олимпико" във Вечния град и станаха недосегаеми за преследвачите си, спечелвайки 18-та титла в своята клубна история. В турнира за Купата на Италия Милан има по-малко успехи и само пет пъти отбора е побеждавал във втория по значимост турнир на Апенините. Последният триумф на „росонерите" е от 2003 година и евентуалното отстраняване на Палермо ще отвори вратите пред хората на Алегри към финала и евентуално спечелване на дубъл - нещо, което мнозина специалисти в началото на сезона не предполагаха, че може да се случи.

До полуфинал в турнира за Купата на Италия „росонерите" достигнаха след като на осминафиналите отстраниха Бари с 3:0, а на четвъртфиналите изхвърлиха след 2:1 в Генуа Сампдория, като в герой на мача се превърна Пато, който оформи дубъл.


Наставникът на Палермо Де Роси е свикал под бойните знамена цялото налично войнство, с което разполага. От групата за мача отпаднаха контузения Брикето, чиято травма е дълговременна и не може да се отрази по никакъв начин на представянето на тима, както и Паолучи, който от януари не е изиграл мач за отбора си. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1. Вероятен състав: Сиригу; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Башинович, Миглиачио, Ночерино; Личич, Пасторе, Ернандес.


Под голямо съмнение за мача от страна на Милан са Ибрахимович, Боатенг, Неста и Дзамброта, които тренираха по индивидуална програма, а заниманията на шведският нападател протекоха изцяло в басейна. От тези, които отдавна се намират в лазарета е Янкуловски, чиито договор няма да бъде подновен. За мача със сигурност отпаднаха контузения Гатузо, както Одо, който по неизвестни причини остана извън групата. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Дзамброта; Амброзини, Ван Бомел, Зеедорф; Боатенг; Робиньо, Пато.

Очевидно е, че във вторник вечер в Сицилия ще бъде повече от горещо. Домакините ще се опитат да отстранят от турнира не кой да е, а новия шампион на Италия. Милан от своя страна вече не е обременен от борбата за Скудетото и „росонерите" ще могат да играят спокойно и да дадат най-доброто от себе си в двубоя. Целта е ясна - спечелване на дубъл, което може да бъде възможно само при победа на „Ренцо Бербера". Двубой, в който трудно можем да се представи, че домакините ще успеят да се наложат за втори път от началото на годината над Милан. По-вероятно е този път щастието да се усмихне на гостите, но със сигурност играта с един знак ще бъде истинско предизвикателство.

Прогноза за: Палермо - Милан 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)
20 април Милан - Палермо 2:2 (Купа на Италия)
23 април Палермо - Наполи 2:1 (Серия А)
01 май Парма - Палермо 3:1 (Серия А)
07 май Палермо - Бари 2:1 (Серия А)

Милан:

16 април Милан - Сампдория 3:0 (Серия А)
20 април Милан - Палермо 2:2 (Купа на Италия)
23 април Бреша - Милан 0:1 (Серия А)
01 май Милан - Болоня 1:0 (Серия А)
07 май Рома - Милан 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Милан

53 мача
12 победи за Палермо
10 равенства
31 победи за Милан
Голова Разлика: 88:42 за Милан


Коефициенти от bet365:
Палермо - 3.80
Равен - 3.30
Милан - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 3.75
Равен - 3.25
Милан - 2.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130