Интер мачка, Фиорентина също с победа


FUTBOL-TV

Интер мачка, Фиорентина също с победа

Интер победи Болоня с 6:1 в двубой от междинния 14-и кръг на Серия А. Срещата започна лошо за домакините, които получиха гол в средата на първата част, но още до почивката водеха с 3:1.

Два гола за Интер вкара Федерико Димарко, а другите попадения в мрежата на Болоня бяха дело на Един Джеко, Лаутаро Мартинес, Хакан Чалханоглу(д.) и Робин Госенс.  С успеха "синьо-черните" се изкачиха на 4-о място в класирането, заедно с  Аталанта и Лацио, а Болоня прекъсна серията си от три победи и заема 13-а позиция в подреждането.

Фиорентина се затрудни в домакинстването си срещу Салернитана, но в крайна сметка победи с 2:1. Първият гол за “Виола" дойде в 15-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Салернитана най-съобразителен се оказа Джакомо Бонавентура и наказа Луиджи Сепе. В 55-ата минута резервата Булае Диа, подпомогнат от Кшищоф Пьонтек, отбеляза за 1:1.  Всичко се реши в в заключителните миниути, когато Лука Йович наказа за втори път Луиджи Сепе, за да дари трите точки на съотборниците си. 

Фиорентина вече е точно в средата на класирането - на десето място, с актив от 19 точки.

  Сподели
343