Газидис напуска Милан


Н. Гавазов

Газидис напуска Милан

Милан официално обяви прекратяването на сътрудничеството със своя изпълнителен директор Айвън Газидис. Срокът на споразумението с длъжностното лице е до 5 декември.

Трябва да се отбележи, че южноафриканецът бе назначен на поста в италианския клуб на 1 декември 2018 г. Преди това Газидис изпълняваше идентична роля в Арсенал.

"От името на всички, свързани с Милан, бих искал да изразя искрените си благодарности на Айвън за неговата страст и отдаденост, както и за значителния принос, който направи за успеха на този футболен клуб.

Както казах на скорошното ни събрание на акционерите, много е лесно да бъдеш председател на организация, която има изпълнителен директор от калибъра на Айвън Газидис. Бих искал също лично да му пожелая спокойно и заслужено време със семейството му и успех в бъдещата му професионална кариера“, коментира събитието президентът на италианския шампион Паоло Скарони.

"Дължа много на този клуб, неговите хора, феновете и този град, който буквално ми спаси живота. Ако клубът е в по-добра позиция сега, отколкото когато дойдох, това се дължи изцяло на работата на хората около мен, от нашите собственици и ръководители до нашите главни треньори, техните треньорски щабове, нашите спортни директори.

Нашите играчи и всяко младо момче или момиче с мечта в нашите академии, нашите скаути, анализатори, медицински и помощен персонал, нашето ръководство и всички необикновени хора, които живеят и дават всичко, което имат за този клуб. Имах честта да работя с всички тях. Не се съмнявам, че тези хора, които имаме на всяка позиция, ще изведат клуба на следващото ниво през следващите години.

И накрая, искам лично да благодаря на нашите фенове. Нашите фенове пренесоха нашия клуб и мен през трудни времена със своята вяра и сила. Винаги ще запазя в сърцето си начина, по който ми изразиха подкрепата си, когато бях болен ( Газидис наскоро победи рака). Те заслужават всичко добро. Мога да напусна клуба, но клубът никога няма да ме напусне", заяви Газидис.

"Росонерите" отбелязват , че 58-годишният служител ще работи в клуба до края на договора. В близко бъдеще Милан ще обяви името на неговия наследник.

  Сподели
443