Кремонезе - Милан: Нервен мач за гостите


Н. Гавазов

Кремонезе - Милан: Нервен мач за гостите

Кремонезе - Милан

Стадион: "Джовани Зини", Кремона

Дата: 08.11.2022 г.

Час: 21:45

Съдия: Антонио Рапуано

Кремонезе и Милан ще се срещнат в мач от 14-я кръг на Серия А. Това ще е и регионално дерби с оглед на съседството на двата града.

Домакините са единственият отбор в турнира, който не е изпитвал радостта от победата! За 13 мача хората на Масимилиано Алвини събраха шест точки и заемат 18-та позиция в таблицата за класиране. Три от равенствата на "тигрите" са в последните им пет срещи и обнадеждаващото е, че две от тях бяха като гости. Впрочем, Кремонезе никак не изглежда като обречен, играчите се борят и създават положения, основният проблем е невъзможността да бъдат реализирани тези положения.

Милан загуби гостуването си на Торино в последния ден на октомври в мач, в който Оливие Жиру се завърна, но само за последните 20 минути на срещата в Пиемонт. Това поражение от "биковете" бе сериозен удар по амбициите на шампиона, който обаче намери достоен отговор, побеждавайки Залцбург с 4:0 в Шампионска лига с два гола на Жиру, а през уикенда "росонерите" се справиха и със Специя, като отново французинът бе в центъра на вниманието, вкарвайки победния гол срещу Лигурци. Проблемът е, че в тази среща Оливие си изкара глупав червен картон и сега ще пропусне двубоя с Кремонезе. Последните резултати на Милан и провалите на конкурентите позволиха на шампиона да се изкачи на второ място в таблицата за класиране, на 6 точки от лидера Наполи. Не е малка тази дистанция, но и не е безнадеждна, ако не се допускат повече грешки.

Домакините са без Раду, Чиричес, Аскацибар и Десерс, който се контузи срещу Удинезе. Милан е без Менян, Калабрия, Флоренци, Селемаекерс и Ибрахимович, които са контузени. Жиру и Ернандес изтърпяват наказания.

- Това ще бъде първата официална среща между тези съперници от сезон 1995/96, когато Кремонезе за последно участва в елитното ниво.

 - Милан спечели пет, направи едно равенство и загуби един от предишните седем сблъсъка срещу Кремонезе.

- За последно двата отбора се сблъскаха в приятелски мач през юли 2011 г., когато Милан спечели с 4:1.

Гостите имат огромни кадрови проблеми, но остават фаворити в двубоя. Домакините не успяха да вкарат гол в последните си две домакинства, а сега се изправят срещу още по-добра защита от тези на Удинезе и Самп. За това и предложението ни е за чиста победа на Милан, в нервен мач в Кремона.

Прогноза: Кремонезе - Милан 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарушану
   
Калулу
Кяер
Томори
Бало-Тоуре
Бенасер
Тонали
Месиас
Диас
Леао
Ориги
Бианауто
Меите
Окереке
Пикел
Аскасибар
Санимакия
Валери
Лошочвили
Васкес
Серникола
   
Карнесеки
 
Кремонезе (Масимилиано Алвини)

Обоснована прогноза: Кремонезе - Милан 0:1

  Сподели
449