Анонс на 14-ти кръг на Серия А- срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Серия А- срещите във вторник

Наполи - Емполи

Лидерът в таблицата за класиране посреща един от аутсайдерите на турнира.

Наполи има 35 точки за 13 мача и е единственият тим в Серия А, който не познава горчивината на загубата. През уикенда неаполитанци гостуваха на Атааланта и мнозина недоброжелатели очакваха, че "партенопеите" ще се препънат, но хората на Лучано Спалети блестящо проведоха срещаха и спечелиха с 2:1. Така Наполи вече е с 6 точки преднина пред втория и мнозина букмейкъри започват да дават все по-големи шансове на южняците за спечелване на титлата.

Вече казахме, че Емполи е типичен средняк. Тосканци губят от големите отбори и побеждават тези от своята черга или по-малките. През октомври тимът загуби от Милан, Ювентус и Аталанта, победи Монца и направи равен с Торино. И това напълно удовлетворява феновете. През уикенда "сините" дори надскочиха себе си, побеждавайки Сасуоло с 1:0 при положение, че повечето специалисти не предвиждаха успех на Емполи.

Домакините са без Рахмани и Кварацхелия. Грузинецът има болки в кръста и не игра в Бергамо. Предполага се, че ще е готов за срещата с Удинезе през уикенда. Гостите са без Тонели, Де Уинтър, Дестро и Граси.

Наполи е фаворит в мача и само някой почитател на авантюрите може да предположи, че неаполитанци ще се препънат срещу отбор като Емполи.

Прогноза: Наполи - Емполи 2:0

 

Специя - Удинезе

Специя има 9 точки и заема 17-то място в таблицата  за класиране. Лигурци проведоха сравнително добре първите си седем мача, през които събраха осем  точки, но след това влошиха представянето си и в момента се намират в серия от 4 загуби в последните си пет срещи, като загубиха последните си три двубоя. Единственото, което дава някаква надежда е това, че играчите се борят и отборът не е боксова круша.

Удинезе споделя съдбата на съперника си. Фриулци спечелиха шест от първите си осем мача и допуснаха само една загуба - от шампиона Милан. В последните си пет срещи тимът от североизтока не познава победата. Да, имаше мачове с Аталанта, Лацио и Торино, но и са необясними равенствата с Кремонезе и Лече.

Гяси и Коваленко са аут от домакините. Гостите са без Бекао, Масина, Удоджи и Макенго.

Интересен мач, на който и двата тима гледат с надежда да спрат пропадането си и да вземат трите точки. Очакванията са за равностойна среща, която най-вероятно ще завърши без победител.

Прогноза: Специя - Удинезе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
356