Юве с грешна стъпка у дома (видео)


В. Мухарски

Юве с грешна стъпка у дома (видео)

Ювентус и Киево завършиха наравно 2:2 в последен мач от кръга. При евентуална победа, възпитаниците на Луиджи дел Нери щяха да си осигурят място в Шампионска лига за новия сезон.

Мело и Мартинес, както и трайно контузените Якуинта и Куалиарела не бяха на разположение за Юве. Домакините разчитаха в предни позиции главно на Алесандро дел Пиеро, който миналата седмица удължи договора си с клуба до лятото на 2012 година. Гостите играха без нападателя си Москардели.

Двубоят започна отлично за "Старата госпожа", като още в 13-ата минута Дел Пиеро, от дузпа, откри резултата. Последваха пропуски на Акуиляни за домакините и на Боян Джокич за Киево. В последната минута на първото полувреме Марко Андреоли опита удар с глава, топката обаче излезе в аут.

След почивката играчите на Юве бързо стигнаха до нов гол. В 55-ата минута Дел Пиеро подеде към Матри, който се разписа за 2:0. В рамките на една минута гостите доста изненадващо стигнаха до равенството. В 68-ата минута Фернандо Урибе бе най-съобразителен и прати топката във вратата на Буфон за 2:1. В следващата атака Серхио Пелесиер нацели гредата, а топката се озова в краката на Дженаро Сардо, който изравни резултата.

До края на срещата играчите на Юве опитаха отново да поведат, но Акуиляни пропусна от добра позиция, а Келини и Лука Тони нацелиха греди и по този начин лишиха домакините от 3-те точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
150