Анонс на 13-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Болоня - Торино

Болоня започна лошо кампанията си, което доведе до уволнението на Синиша Михайлович. Анализаторите бяха скептично настроени към новия наставник Тиаго Мота, но е факт, че "рособлу" спечели последните си два мача и за 6-те двубоя под ръководството на бразилеца има повече точки, отколкото при сръбския специалист. Факт е и това, че последните два мача на Болоня бяха срещу новаци.

Торино също влиза в сблъсъка с две поредни победи. При  това успехите на "биковете" са на гости на Удинезе и като домакин на шампиона Милан. Впрочем, тези успехи идват на гърба на пет поредни мача без успех, така че сега е интересно да видим, дали става дума за тенденция или това е инцидентно избухване на пиемонтци.

С оглед на представянето на двата отбора, съветът ни е да заложим на гостите, въпреки тяхното непостоянство.

Прогноза: Болоня - Торино 1:2

 

Сампдория - Фиорентина

Сампдория има шест точки до момента и се намира в зоната на изпадащите. Другата тревожна черта в представянето на лигурци е ниската им резултатност - само 6 гола до момента говори за истинска катастрофа в представянето на атакуващите играчи.

Фиорентина имаше отвратителен октомври, през който записа три загуби и равенство в 4 мача. Смекчаващо обстоятелство е, че "виолетовите" играха с Аталанта, Лацио и Интер. Точка на лошото представяне бе сложено в миналия кръг, с победа над Специя. Другият позитивен момент е класирането на тима за плейофите в Лигата на Конференциите.

Тежък тест за домакините, които се изправят срещу отбор, който е с една глава по-нависоко. Предположенията са, че гостите ще контролират мача и няма да допуснат изненада.

Прогноза: Сампдория - Фиорентина 0:2

 

Монца - Верона

Монца е с две поредни поражения, но и с две победи в последните си пет мача. Като цяло новакът се представя над очакванията - 10 точки в кошницата и 15-то място в таблицата за класиране.

Верона затваря класирането в Серия А, с 5 точки от 12 мача, но ако трябва да сме обективни, трябва по-внимателно да разгледаме програмата на "мастифите", за да разберем, че този отбор е "жертва" на програмата. Хората на Салваторе Бокети са в серия от шест  поредни загуби, които идват след единствената победа на отбора - над Сампдория в началото на септември. Но срещу кои отбори са пораженията? Това са Лацио, Фиорентина, Удинезе, Милан, Рома и на гости на Салернитана и Сасуоло. А преди този лош период веронци загубиха от Наполи и Аталанта. На практика "мастифите" играха до тук с всички отбори от горната част на таблицата.

Това е шанс за гостите да докажат, че не заслужават да са последни и че наистина са "жертва". И обратното - загуба от новака ще срине тима. Ние обаче предполагаме, че веронци ще вземат тази среща.

Прогноза: Монца - Верона 1:2

 

Рома - Лацио

Рома спечели четири от последните си пет мача, а загубата от лидера дойде след много достойна игра. Това показва, че Моуриньо започна да измъква отбора от ямата, в която хората му бяха попаднали заради травми на играчите, на които португалецът разчиташе. Допълнителен бонус към доброто настроение на "вълците" е класирането за плейофите на Лига Европа след победата над Лудогорец в средата на седмицата.

Лацио е само на точка след градския си съперник, но това, което безпокои в представянето на "орлите" е домакинската им загуба от Салернитана в миналия кръг, провалът в Лига Европа, където не успяха да излязат от групата си и не на последно място - невъзможността да се реализират положенията за гол.

Рома все още е без Пауло Дибала, Зеки Челик и Жоржиньо Вайналдум, които са в лазарета. Под въпрос е Кристиан Волпато, който бе сменен в края на мача с Лудогорец. Лацио не може да разчита на Чиро Имобиле и Патрисио Габарон, които са контузени. Както и Сергей Милинкович-Савич, който изтърпява дисквалификация. Минус двама лидери на отбори е много неприятно.

По принцип дербитата са най-непредсказуемото нещо, а битката за Вечния град е още по-трудна за прогнозиране. Въпреки това ще препоръчаме да се заложи на победа на Рома заради кадровите проблеми на Лацио и слабостите на този отбор. Освен това Моуриньо винаги има какво да извади от джоба си и да изненада своя опонент.

Прогноза: Рома - Лацио 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
365