Жиру отново герой за Милан


FUTBOL-TV

Жиру отново герой за Милан

Шампионът на Италия Милан спечели много мъчни три точки при домакинството си на Специя. "Росонеите“ победиха с 2:1 Специя на "Сан Сиро“ и вече са втори в класирането с 29 точки – шест зад лидера Наполи. За "орлетата“ малко под половин час игра българският бранител Петко Христов.

Двубоят на "Сан Сиро“ предложи изключително много емоции, като в герои за "росонерите“ се превърнаха французите Тео Ернандес и Оливие Жиру, които вкараха двата гола. Жиру обаче направи голяма глупост, след като бе изгонен с втори жълт картон заради това, че си свали фланелката при гола си в края на мача. Попадението за Специя пък бе дело на сина на легендата на Милан Паоло Малдини – Даниел, което обаче не бе достатъчно за тима.

 Сандро Тонали също вкара красиво попадение за тима, но то беше отменено от ВАР.

Милан си отмъсти за домакинската загуба от този съперник през февруари и в същото време се върна на втората позиция в класирането, като със своя актив от 29 точки задмина Аталанта.

Лидерът Наполи обаче има преднина от цели 6 пункта. Специя пък остана точно над зоната на изпадащите на 17-ото място с едва 9 точки след седмата си поредна загуба като гост през кампанията. Самият Наполи пък се наложи над Аталанта с 2:1.

  Сподели
338