Милан няма да сгреши срещу Специя


Н. Гавазов

Милан няма да сгреши срещу Специя

Милан - Специя

Стадион: "Сaн Сиро", Милано

Дата: 05.11.2022г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Михаел Фабри

През последния сезон на Серия А Милан под ръководството на Стефано Пиоли спечели битката за титлата. Този сезон италианският специалист се стреми да изведе отбора до нови висоти, но кадрови проблеми им пречат да реализират всичките си идеи.

След резултатите от 12 стартови кръга на италианското първенство "росонерите" постигнаха максимален резултат в осем срещи, направиха две равенства и допуснаха две поражения - в мача с Наполи (1:2) и с Торино (1:2).

Милан не се стреми да доминира на терена чрез контрол на топката, като често дава инициативата на противниците. Притежава топката средно в 52,1% от игровото време: прекарва 43% от срещата в средата на терена и още 30% в атакуващия блок. Играчите са активни в предни позиции и доста ефективни. Към вратата са нанесени 16.7 удара, от които 4.8 точно към вратата. Оливие Жиру и компания не успяха да вкарат гол само в един мач от Серия А, отбелязвайки 25 гола.

Специя прекарва трети пореден сезон в непосредствена близост до зоната на изпадащите, но за първи път през миналото лято ръководството на клуба положи много усилия, за да избегне изпадане. Хората на Лука Готи не правят груби грешки в защита, но и не се отличават с надеждна игра, особено на гости. Отборът има 22 гола, от които 13 в шест гостувания. Само Верона допусна повече. Прави впечатление, че в шест мача като гост Специя не е отбелязала гол.

Менян, Калабрия, Флоренци, Селемакерс и Ибрахимович са контузени. Под въпрос е Ернандес. Гостите са без Гаси и Коваленко, който се контузи  средата на октомври и ще се завърне в началото на януари. Николау е наказан.

Само за статистиката: двата тима размениха по две победи в последните 4 сблъсъка помежду си, което вероятно ще изненада някои почитатели на футбола. Още по-изненадващо е, че през януари Специя победи Минал тук с 2:1.  

Интересен мач с оглед на статистиката, но от друга страна "росонерите" вероятно са си взели бележка от последните неблагополучия срещу лигурци и едва ли ще сгрешат за втори пореден път. Препоръчваме победа за Милан, а по-смелите дори могат да опитат успех са домакините с хендикап от -1.5.

Прогноза: Милан - Специя 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Специя (Лука Готи)
 
Драговски
   
Ампаду
Кийор
Христов
Холм
Бурабия
Екдал
Агудело
Река
Гиаси
Нзола
Ориги
Леао
Диас
Месиас
Тонали
Бенасер
Хернандес
Томори
Габия
Калулу
   
Татарушану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Специя 2:0

  Сподели
358