Аталанта - Наполи: Потърсете риска


Н. Гавазов

Аталанта - Наполи: Потърсете риска

Аталанта - Наполи

Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо

Дата: 05.11.2022г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Маурицио Мариани

Аталанта след провала в домакинската среща с Лацио (0:2) се реабилитира в миналия кръг. Хората на Гасперини се наложиха като гост над Емполи (2:0). Имайте предвид, че поражението беше първо за бергамци през този сезон. Гасперини успя да изгради нов отбор, който се защитава превъзходно. За 12 кръга домакините допуснаха само осем гола.

Наполи е единственият отбор в Серия А, който няма загуба този сезон. Хората на Спалети имат десет победи и две равенства и няма никакво значение дали срещата е у дома или навън. Футболистите на Наполи влязоха в страхотна форма, а треньорът отреди главна роля в тактическата схема на великолепния Хвича Кварацкхелия. За 12 мача грузинският талант отбеляза шест гола. Закономерно, Наполи е начело с 32 точки, а освен това спечели групата си в Шампионска лига.

Срещата ще бъде пропусната от контузените играчи на Аталанта Давиде Запакоста, Муриел и Хосе Луис Паломино. Гостите са без Рахмани, Сиригу и Кварацхелия, който има болки в кръста.

Противниците проведоха 32 лични срещи, като цифрите говорят за пълен паритет:

    13 спечелени мача от Аталанта;

    шест равенства;

    Футболистите на Наполи записаха 13 победи;

    голова разлика 48:47 в полза на хората на Гасперини.

Наполи е в отлично състояние. Гостите демонстрират най-красивия и ефективен футбол сред европейските клубове. Кварацхелия пък прави най-добрия сезон в кариерата си и просто е неудържим на терена. Логиката сочи, че за Аталанта ще бъде трудно да се справи с такъв съперник и много е вероятно воденият от Спалети тим да победи. От друга страна определено няма да е лесно на гостите, които имаха тежко пътуване до Острова в средата на седмицата. Най-лесно е да препоръчаме "Победа на Наполи", но ние ще се обърнем към тези почитатели на залозите, които обичат да поемат рискове и да играят на високи коефициенти. Тази среща е точно такава, а успех на Аталанта, чиито футболисти почиваха през седмицата, изглежда реален.

Прогноза: Аталанта - Наполи 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Лучано Спалети)
 
Мерет
   
Лоренцо
Мин Джае
Жезуш
Руи
Ангуиса
Лоботка
Зелински
Лосано
Осимен
Распадори
Локман
Хьолунд
Пашалич
Маехле
Копмайнерс
Скалвини
Хатебор
Джимсити
Демирал
Толой
   
Мусо
 
Аталанта (Джампиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Наполи 1:2

  Сподели
402