Анонс на 12-ти кръг на Серия А - срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Серия А - срещите в понеделник

Верона - Рома

Преди 13 месеца Верона победи Рома тук с 3:2, а в ответната среща през февруари тази година "мастифите" направиха 2:2 във Вечния град. Като цяло през последните години веронци са труден съперник за "джалоросите" и създават доста ядове на столичани. Разликата между миналогодишната Верона и настоящата обаче е голяма. Тогава тимът се водеше от Игор Тудор, който бе известен като най-големият почитател на "катеначото". Хърватинът обаче се съгласи да оглави Марсилия и Габриеле Чофи пое управлението на Верона. А 47-годишният специалист откровено не се справи с работата си, спечелвайки само пет точки в първите си девет мача на "Маркантонио Бентегоди". В крайна сметка Чофи загуби работата си, а неговото място зае Салваторе Бокети, който работеше с 19-годишните. Под негово ръководство тимът проведе два мача, като претърпя две загуби. Единственото положително в играта бе, че "мастифите" се бореха малко повече от друг път и бяха прекършени в края на двубоите. Така веронци останаха с 5 точки и заемат предпоследното място. Аут за днешния мач са Копола, Лазович, Илич, Пиколи и Хрустик.

Рома има 22 точки и заема 6-то място в таблицата за класиране. Римляните по традиция жънат минимални победи, а когато срещнат по-класни съперници, отстъпват с минимален резултат. Много по-реалистични щяха да изглеждат приказките за възможна титла, ако не бяха пораженията от Аталанта и Наполи с по 1:0. Ако... В интерес на истината столичани играха добре и надиграваха съперниците си и в двата загубени мача, но нямаше кой да вкарва положенията. В тази връзка особено силно се чувства отсъствието на Дибала, който се контузи и ще е аут до началото на Световното първенство, което означава, че аржентинецът ще играе отново за "вълците" чак през януари. Другите отсъстващи от гостите са Вайналдум и дарбое.

Труден мач очаква домакините, но срещата няма да е лесна и за гостите, които ще се сблъскат с мотивиран съперник, чиито футболисти имат желание да се представят пред своя нов треньор. Отделно отсъствието на Дибала ще влоши качеството на играта на римляните, така че тези, които очакват резонна победа за Рома, ще трябва да имат едно наум.

Прогноза: Верона - Рома 0:1

 

Монца - Болоня

Среща между два отбора, които заемат съседни места и имат еднакви точки.

Монца имаше добър период, през който записа три победи и равенство, включително шокирайки и Ювентус. Новаците обаче загубиха последните си два мача, но нека кажем в тяхна защита, че това бяха гостувания, а едното бе срещу шампиона.

Болоня изглежда много зле и треньорската рокада по никакъв начин не се отрази благоприятно на играта на тима. За да сме честни, ще кажем, че в последните три срещи се вижда положителна промяна, като надеждите на феновете са свързани с това да става дума за тенденция, а не за епизодични проблясъци. В този период "рособлу" даде битка на Наполи, направи равен със Салернитана, а в миналия кръг се наложи с 2:0 над Лече.

Бонифаци, Арнаутович, Касиус и Шоутен са аут за гостите. Единственият отсъстващ за домакините е защитникът Мари, който бе намушкан с нож през уикенда.

Интересен мач, с който ще бъде сложена точка на кръга в Серия А. Болоня е по-опитният отбор, но Монца вече показа, че липсата на опит не е пречка за постигане на положителни резултати. Съветът ни е да се доверим на домакините и да очакваме минимален успех на "червените".

Прогноза: Монца - Болоня 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
437