Развръзката в Серия А се отложи


Т. Михайлов

Развръзката в Серия А се отложи

Борбата за местата даващи право на участие в евротурнирите и за оставане в Серия А се отложи за последните два кръга. След днешните резултати ясен е единствено шампионът – Милан и и два от изпадащите – Бреша и Бари.

Интер почти си осигури сребърните медали, след като победи с 3:1 Фиорентина на „Джузепе Меаца“ и вече води с 4 точки пред третия Наполи. Джампаоло Пацини откри в 25-ата минута след асистенция на Майкон. В 28-ата Кабиасо удвои след центриране на Ето‘о. В 74-ата Ранокия сбърка при центриране на Сантана и Джилардино намали. Малко по-късно обаче Коутиньо подпечата успеха на „нерадзурите“ с гол от фаул.

В същото време третият Наполи загуби с 2:1 от борещия се за оцеляване Лече с победен гол за домакините дело на Хавиер Ернесто Шевантон в 89-ата минута. Лече поведе в 49-ата с гол на Корвия от дузпа. Маскара изравни в 67-ата преди да се стигне до драматичната развръзка. Успехът изкачи Лече на 17-ата позиция преди дербито на Генуа, когато Сампдория ще има шанс да се върне в спасителната зона.

Удинезе пък победи Лацио в битката за 4-ото място, което дава право на участие в Шампионската лига. „Фриулианците“ поведоха с 2:0 с голове на Ди Натале през първата част. Козак намали в 76-ата, но „орлите“ поне засега остават 5-ти. Удинезе пък има шанс дори за третото място стига да навакса преднината от 6 точки на Наполи в оставащите два кръга.

  Сподели
183