Анонс на 12-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Емполи - Аталанта

Емполи започна трагично, спечелвайки 4 точки в първите си 6 мача. След това тосканци се стабилизираха, започнаха да се държат в привичната си роля на средняк - да побеждават слабаците и да губят от по-големите. В следващите 5 кръга Емполи събра 7 точки и сега отборът заема привичното 12-то място.

Аталанта нямаше загуба до миналия кръг и бергамци се представяха много достойно, необременени от участие в евротурнирите, но загубата с 2:0 от Лацио сввали хората на Джанпиеро Гасперини на земята. В момента Аталанта е на 4-то място в таблицата за класиране, на 8 точки от лидера Наполи и приказките за титла са временно преустановени.

Само преди няколко месеца Емполи победи Аталанта в Бергамо и в тази връзка ще е интересно да видим каква ще бъде реакцията на гостите днес и доколко това ще ги респектира. Съветът ни е да заложим на бергамци, с малко голове в мача.

Прогноза: Емполи - Аталанта 0:1

 

Кремонезе - Удинезе

Кремонезе е единственият отбор в лигата, който няма победа. И тимът с най-много допуснато голове. За това няма нищо учудващо, че "тигрите" са последни в таблицата с 4 точки в актива.

Удинезе започна мощно кампанията си, с 6 победи и едно равенство в първите седем кръга, като в този период бяха победени Интер и Рома. Всички започнаха да се чудят откъде е тази мощ на фриулци, които не направиха кардинални изменения на състава през лятото. Всичко започна да се подрежда през октомври, когато Удинезе спечели 2 точки от следващите си 4 мача. Да, равенствата с Лацио и Аталанта са достойно, но домакински загуби от Монца и Торино са обезпокоителни.

Интересен мач, който ще се хареса на авантюристите, като съветът ни е да използваме троен знак. Логиката сочи успех на гостите, но пък лошата им форма дава повод за размисли. От друга страна Кремонезе е идеалният отбор, срещу който може да спре пропадането.

Прогноза: Кремонезе - Удинезе 1:2

 

Специя - Фиорентина

Среща между равностойни отбори с оглед на показаното до тук. Специя е с две победи и 6 загуби, а Фиорентина с две победи и 5 загуби. Т.е. разликата е само точка в полза на тосканци. В интерес на истината трябва да кажем, че утежняващо обстоятелство за "виолетовите" е участието им в евротурнирите и срещите с Лацио, Аталанта и Милан през този месец.

Фиорентина е по-качественият отбор, а лошите резултати са и следствие на късата скамейка за участие на няколко фронта. Вероятно ситуацията ще се успокои, след като флорентинци си осигуриха участие в плейофите на Лигата на Конференциите.

Съветът ни е по-добре да се доверим на гостите, отколкото на домакините.

Прогноза: Специя - Фиорентина 1:2

 

Лацио - Салернитана

Лацио е трети с 24 точки, а Салернитана има 13 точки и заема 11-то място. В интерес на истината и двата тима се представят над очакванията, особено Салернитана, която се бореше за оцеляването си през миналия сезон.

В миналия кръг Лацио се наложи над Аталанта, а преди това спря Удинезе. Хората на Давиде Никола пък победиха Специя и Верона в последните си три мача.

Лацио е фаворит в срещата. "Орлите" разполагат с по-качествен състав, освен това ще имат подкрепата на трибуните, така че очакванията са за уверена победа на римляните.

Прогноза: Лацио - Салернитана 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
333