Алегри: Все още не мога да повярвам


Н. Гавазов

Алегри: Все още не мога да повярвам

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри бе изключително радостен след равенството с Рома снощи, което благодарение на спечелената точка направи „росонерите" шампиони на Италия - за първи път от седем години насам. Бившият наставник на Каляри, който никога преди това не беше печелил титлата заяви, че все още не може да повярва какво се случва и благодари на играчите си и ръководството на клуба, че му е даден шанс да работи с отбор като Милан.

„За да бъда честен, аз ще кажа, че все още не мога да повярвам какво се случи. Изключително съм щастлив и смятам, че съм голям късметлия. Имах на свое разположение един голям отбор, където всички играчи се уважаваха помежду си. Трябва да благодаря на момчетата и на президента на клуба, който ми даде този голям шанс да работя с тях. Благодаря и на новодошлите, защото те се вписаха отлично в колектива.. Всички бяха истински професионалси и работеха за тима. Ето защо ние спечелихме Скудетото", цитира Sky Italia думите на Алегри.

„Най-хубавият момент беше дербито, точно в което се откъснахме от Интер. Жалко, че в момента не се намираме в Милано, за да празнуваме с феновете си", продължава наставника на „росонерите".

На въпрос, дали е планирал нещо по-особено, Алегри разкри, че сега трябва да изпълни обещанието си към вицепрезидента на Милан Адриано Галиани.

„Галиани и аз обещахме, че ако спечелим Скудетото, ще отидем пеша на църква до Версилия (Б.ред. - курорт на Средиземно море, на около 230 км от Милано). Това ще бъде една доста голяма екскурзия", завършва Алегри.

 

  Сподели
85