Наполи ще преклони глава пред Лече


Н. Гавазов

Наполи ще преклони глава пред Лече

Лече - Наполи
Стадион: "Вия дел Маре", Лече
Дата: 08.05.2011
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

Лече и Наполи се изправят един срещу друг в поредният мач на истината в Серия А, в който двата тима се нуждаят отчаяно от точки в преследване на своите цели. Апулийци се готвят за един тежък двубой, който в голяма степен ще определи бъдещето им в елита. След равенството и двете поредни загуби, Лече се намира отново в опасната зона и борбата с Чезена и Сампдория обещава да бъде жестока - при равен брой показатели, хората на Ди Канио имат предимство пред „моряците" от Генуа по количество отбелязани голове, но отстъпват на „морските кончета" в преките двубои. Сложно наистина, поради което, за „вълците" трите точки са жизнено необходими.

Наполи изостава от втория Интер на точка, което означава, че само в един кръг нещата могат да бъдат променени изцяло. Валтер Мадзари въздъхна облекчено, когато миналия уикенд възпитаниците му постигнаха първа домакинска победа над Дженоа от 1995 година, с което „партенопеите" си осигуриха участието в Шампионската лига догодина. По такъв начин, сигурността, гарантирана от изпълнението на най-важната цел, дава основание на неаполитанци да помислят и за спечелването на сребърните медали в шампионата.

Във най-важната част от сезона Лече е с препълнен лазарет - Гросмюлер, Бертолачи, Офере, Сини и Ферарио са извън строя поради контузии. Тук можеше да бъде и Ди Микеле, ако водещият играч на „вълците" не беше пожален от федералния спортен съд, който отмени дисквалификацията му от три мача. Домакините ще излязат с формация 4-4-2, като в средата на терена се завръща Джиакомаци, а на десния фланг на отбраната ще застане Томович. Йеда и Шевантон най-вероятно ще заемат места на резервната скамейка и по такъв начин, вероятният състав изглежда така: Росати; Томович, Густаво, Фабиано, Месбах; Оливера, Вивес, Джиакомаци, Мунари; Корвия, Ди Микеле.

За първи път от началото на сезона Валтер Мадзари ще може да разчита на всички свои футболисти и кандидатът за най-добър треньор в Серия А има разкоша да избира кои футболисти да използва. Така например в средата на терена най-вероятно той ще заложи на Йебда, а Пациенца ще бъде оставен на резервната скамейка. Там ще се озоват и Сантакроче, а най-вероятно и Лукарели. Схемата на игра на „партенопеите" ще бъде 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Гаргано, Йебда, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

Можем да бъдем сигурни, че на „Виа дел Маре" ще бъде повече от горещо. Най-вероятно на стадиона ще желаят да дойдат всички любители на футбола в Апулия, които не само ще подкрепят отбора в битката му за оцеляването, но и ще искат да станат свидетели на едно дербитата на Южна Италия, в които горещите страсти са винаги в излишък. Какво ще се случи в неделния следобед в Лече ние трудно можем да кажем. Домакините тук нямат загуба от своя съперник от 1994 година, но и последната им победа е от декември 1998 година. Един успех точно сега не само ще бъде грандиозен от гледна точка на противоборствата между двата отбора, но ще запази живи шансовете на „вълците" за оцеляване. Удинезе и Ювентус преклониха глава на „Виа дел Маре" и няма да е изненада, ако същото направи и Наполи.

Прогноза за: Лече - Наполи 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лече:

03 април Лече - Удинезе 2:0 (Серия А)
10 април Сампдория - Лече 1:2 (Серия А)
17 април Лече - Каляри 3:3 (Серия А)
23 април Дженоа - Лече 4:2 (Серия А)
01 май Киево - Лече 1:0 (Серия А)

Наполи:

03 април Наполи - Лацио 4:3 (Серия А)
10 април Болоня - Наполи 0:2 (Серия А)
17 април Наполи - Удинезе 1:2 (Серия А)
23 април Палермо - Наполи 2:1 (Серия А)
30 април Наполи - Дженоа 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лече - Наполи

19 мача
3 победи за Лече
8 равенства
8 победи за Наполи
Голова Разлика: 26:17 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Лече - 2.20
Равен - 3.30
Наполи - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Лече - 2.20
Равен - 3.35
Наполи - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124