Милан няма да има проблеми с Монца


Н. Гавазов

Милан няма да има проблеми с Монца

Милан - Монца

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 21.10.2022 г.

Час: 19:00

Съдия: Ливио Маринели

Милан допусна само едно поражение в 10 кръга на италианското първенство - в мача с Наполи (1:2). Шампионът има и две равенства - с Аталанта (1:1) и Сасуоло (0:0). Хората на Стефано Пиоли спечелиа в останалите седем срещи, включително с Интер (3:2) и Ювентус (2:0). Тимът се закрепи на трето място и диша в гърба на лидерите. "Росонерите" са на една точка зад Аталанта и на три точки от лидера Наполи.

За статистиката, миланци контролират топката 51,9% от игровото време: те прекарват 43% от срещата в центъра на терена и още 32% в наказателното поле на противника. Футболистите изпълняват 17.6 удара на мача, от които пет в очертанията на вратата (втори и пети резултат). Рафаел Леао и съотборниците му отбелязаха 20 гола. Само Лацио и Наполи имат повече голове.

Новият футболен проект на Силвио Берлускони ФК Монца влезе в настоящия сезон след продуктивна трансферна кампания и с амбициозни цели. Още в първите кръгове дебютантът не беше посрещнат най-сърдечно в елита. "Бяло-червените" загубиха и петте си стартови мача от Серия А с общ резултат 2:13. Джовани Стропа успя да стабилизира ситуацията. В последните пет кръга тимът натрупа 10 точки и се изкачи до средата в класирането. Стефано Сенси и компания отбелязаха седем гола в последните си пет мача от Серия А и само веднъж напуснаха терена без резултатна акция във вратата на съперника. Впечатляващо е, че в този позитивен период дойдоха победите над Ювентус и като гост на Сампдория.

Отсъстващи от домакините са Мик Мениан, Алесандро Флоренци, Давиде Калабрия, Алексис Салемакерс, Марко Лазетич и Златан Ибрахимович. Последните двама не са били на терена този сезон. Гостите няма да разчитат на Армандо Ицо.

Очакванията са, че гостите ще паркират автобуса от първите минути и ще се опитват по всякакъв начин да разрушават играта, разчитайки само на контраатаки. При тези обстоятелства е трудно да очакваме много голове. Такива могат да се случат, ако миланци вкарат ранен гол и принудят съперника да се открие. За по-сигурно предлагаме под 2.5 гола в срещата и победа за Милан

Прогноза: Милан - Монца 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Монца (Рафаеле Паладино)
 
Грегорио
   
Сантос
Мари
Калдирола
Циурия
Барберис
Сенси
Аугусто
Капрари
Песина
Гиткяйер
Ориги
Ребич
Диас
Месиас
Бенасер
Побега
Хернандес
Томори
Калулу
Дест
   
Татарушану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Монца 2:0

  Сподели
478