Ювентус - Емполи: Минимален успех на домакините


Н. Гавазов

Ювентус - Емполи: Минимален успех на домакините

Ювентус - Емполи

Стадион: "Алианц“, Торино

Дата: 21.10.2022 г.

Час: 21:45

Съдия: Михаел Фабри

Ювентус и Емполи ще открият програмата на 11-я кръг на Серия А. И двата отбора постигнаха важни победи в миналия кръг, така че надеждите са това да бъде продължено. Проблемът е, че само един от съперниците може да грабне трите точки. Ще успеят ли тосканци да повторят резултата от последното си пребиваване тук? Или торинци вече са си взели поука и няма да допуснат изненада? Това ще разберем тази вечер.

Ювентус е на осмо място в Серия А след десет изиграни мача, в които спечели 16 точки. Изоставането от лидера Наполи вече е 10 точки и само човек с голяма фантазия може да твърди, че "бианконерите" ще се борят за титлата. .

"Старата дама" едва спечели срещу Торино миналата събота - 1:0. Единственото попадение отбеляза Душан Влахович. Резултатът е единственото нещо, което можеше да зарадва феновете на "зебрите" в този ден. В играта пак бе някакъв тих ужас. Учудващо е как клубът продължава да толерира Масимилиано Алегри, под чието ръководство отборът прилича на типичен средняк.

Преди това Юве допусна две поражения – от Милан и Макаби (Хайфа). И в двата случая при резултат 0:2.

Но има още един положителен факт, на който също си струва да обърнем внимание в контекста на предстоящия мач. Ювентус отбеляза 11 гола в предишните си пет домакински срещи в лигата.

Емполи пък е на осма позиция след десет кръга, с актив от 11 точки.

Тимът започна месеца с домакинска загуба с 3:1 от Милан, но след това тосканци имаха няколко успешни мача.

Първо хората на Паоло Санети направиха равенство с Торино, а след това победиха Монца.

Като цяло, Емполи играе дефанзивно, руши играта на съперника и постоянно се опитва да се възползва от грешките на опонента си.

Лазаретът на Ювентус постепенно се изпразва. В мача срещу Емполи Федерико Киеза може да излезе на терена за първи път от девет месеца. Пол Погба започна обучение в общата група. Аут са само Анхел Ди Мария и Матиа Де Шилио.

Емполи е без основния централен защитник Ардиан Исмаили, който се контузи в състава на албанския национален отбор. Останалите загуби не са толкова значителни.

За Ювентус този противник може да се счита за удобен. "Старата госпожа" спечели три четвърти от всички изиграни мачове. В последните 10 мача между тези отбори Юве има девет победи, докато Емполи има само една победа. През миналия сезон тосканци изненадаха фаворита на неговия терен и го победиха минимално.

Очакванията са, че Ювентус ще доминира, но не бива да се надяваме на много голове. Най-вероятно ще видим друг вариант на дерби Делла Моле - много атаки на домакините, дефанзивен футбол от страна на гостите и малко голове.

Прогноза: Ювентус - Емполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Емполи (Паоло Санети)
 
Викарио
   
Ебуехи
Де Винтер
Луперто
Париси
Хаас
Марин
Банднели
Балданзи
Сатриано
Дестро
Милик
Влахович
Костич
Рабио
Паредес
Локатели
Куадрадо
Ругани
Бонучи
Данило
   
Шчесни
 
Ювентус (Масимилиано Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Емполи 1:0

  Сподели
308