Рома - Милан: Часът на истината


Н. Гавазов

Рома - Милан: Часът на истината

Рома - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 07.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Емидио Морганти

Италия се готви за своя шампион. За първи път от сезон 2003/04, на първото място не е Интер. Въпреки това, хегемонията на Милано продължава и кога ще бъде прекратена тя, зависи единствено от състоянието на отборите в Торино, Рим и Наполи. Събота вечер може да се превърне в голям ден за „росонерите", ако хората на Алегри вземат поне точка и по такъв начин станат недосегаеми за своите конкуренти. Връщайки се назад в историята, последният път когато отбора от столицата на световната мода триумфира със Скудетото, беше преди седем години и тогава титлата дойде след победа именно над Рома - тогава всеки друг резултат означаваше сбогом на надеждите, но сега нещата изглеждат далеч по-лесни - точката на „Олимпико" ще изкара хиляди хора по улиците на Милано, които, бъдете сигурни - ще празнуват до ранни зори.

Срещата в съботната вечер от 36 кръга на Серия А не може да не накара любителите на италианския футбол да протриват доволно ръце - Рома, която в последния момент заяви своите претенции да участва догодина в Шампионската лига, ще се изправи срещу съперник, който се нуждае само от точка, за да спечели титлата. Това стана възможно освен победите на „римските вълци" в последните им два мача, а и на неочакваните загуби на Удинезе и Лацио. Трилърът в Бари накара по-голямата част от феновете на отбора да треперят, но в крайна сметка събитията на „Свети Никола" убедиха, че столичани притежават характер.

Три кръга преди края на първенството, Милан е лидер в класирането с осем точки пред Интер и „росонерите" пристигат във Вечния град с една единствена мисъл - как по-скоро да си осигурят Скудетото и на теория. През цялата си кампания хората на Алегри бяха най-стабилно представящия се тим, успяха да победят своите конкуренти в преките си двубои и съвсем заслужено са водачи в класирането. В миналия кръг голът на Фламини донесе победата с 1:0 над Болоня, която се превърна в поредната крачка към голямата цел, но освен, че приближи тима към заветната 18-та титла, тя бе и пета поред победа, което е най-добро постижение за отбора в последните 18 месеца.

Рома ще излезе без Мексес, който е контузен и на практика ще видим чак в следващия сезон. Същото се отнася и до наказаните с по три мача Де Роси и Перота, което е голям удар по амбициите на столичани да отнемат четвъртото място от Лацио. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като на върха на атаката ще бъде Тоти, подпомаган активно от Тадей, Симпличио и Вучинич. Вероятен състав: Дони; Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе; Писаро, Бриги; Тадей, Симпличио, Вучинич; Тоти.

Милан ще бъде без контузения Янкуловски, което няма да повлияе по никакъв начин върху играта на отбора. Няма как наставника на тима Масимилиано Алегри да не е доволен, след като в отбора се завърнаха Ибрахимович, който изтърпя наказанието си, както и контузения Гатузо. Пато също е включен в групата за мача, след като тренира цяла седмица и въпреки, че едва ли ще започне като титуляр, присъствието му успокоява. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Дзамброта; Гатузо, Ван Бомел, Зеедорф; Боатенг; Робиньо, Ибрахимович.

Очертава се поредният трилър в италианския футбол. Милан е устремен към върха, но срещу себе си има за съперник, който показа характер в последния си мач и който през настоящия сезон трудно губи точки на „Олимпико". Освен това, за Рома няма друга алтернатива, освен победата. Това прави срещата невъзможна за прогнозиране и най-разумно е да използваме тройният знак в нашите прогнози.

Прогноза за: Рома - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)
19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)
23 април Рома - Киево 1:0 (Серия А)
01 май Бари - Рома 2:3 (Серия А)

Милан:

10 април Фиорентина - Милан 1:2 (Серия А)
16 април Милан - Сампдория 3:0 (Серия А)
20 април Милан - Палермо 2:2 (Купа на Италия)
23 април Бреша - Милан 0:1 (Серия А)
01 май Милан - Болоня 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Милан

153 мача
39 победи за Рома
45 равенства
69 победи за Милан
Голова Разлика: 222:163 за Милан


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.50
Равен - 3.20
Милан - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 2.45
Равен - 3.15
Милан - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141